Riksrevisionen saknade pressekreterare och kommunikationschef och hyrde in tjänsterna via ett avropsavtal med den upphandlade pr-byrån Gullers.
– Vi tog på oss uppdraget innan mediegranskningen. Vi har varit inne sedan juli, berättar Gullers vd Hans Gennerud.
Så Dagens Nyheter har känt till att ni var inne hela tiden?
– Det har de ju känt till under lång tid att vi har haft ett uppdrag för Riksrevisionen. Det har inte varit en hemlighet.
 
Men nu ”avslöjar” DN det i alla fall?
– Det är en fråga för DN.
Dagens Opinion ställer frågan om hur länge DN har känt till att Riksrevisionen hade en PR byrå till reportern Mikael Delin:
– Det vet jag faktiskt inte. Det är en bra fråga, säger han och återkommer efter någon timme:
– Jag tror jag begärde ut avtalet i slutet av förra veckan och tittade på det i  början av denna vecka. Det är från och med nu vi har sett hur deras avtal har sett ut.

Varför är det så laddat att en pr-byrå svarar i telefonen hos en myndighet?
– Det vet jag inte om jag tycker är så laddat, men det är laddat vilka man hänvisar till och att när man vill prata med kommunikationschefen på Riksrevisionen blir hänvisad till en vd på en pr-byrå.

Hur tycker ni att presstjänsten sköter sig? Har ni fått den hjälp ni behöver?
– Vi har fått jättebra hjälp från registratorn och enskilda handläggare som varit superproffsiga. Vad gäller presstjänsten har de alltid återkommit och haft en proffsig ton. Men det har varit svårt för oss att få kommentarer. Personer har avgått innan vi har fått kommentarer, vi har fått vänta till klockan sex  på att det ska komma ett pressmeddelande.  De har velat ha frågor i förväg vilket man inte är van vid från Riksrevisionen eller en myndighet av den digniteten, säger Mikael Delin.
 
Jacob Wiberg & Rolf van den Brink