– Jag är lite vemodig över att lämna Djungeltrumman, men det här känns som ett väldigt bra nästa steg. Jag gillar kollegorna väldigt mycket, de är grymma kvinnor, säger Martina Johansson om sitt nya jobb.
 
På Stampen-ägda Djungeltrumman jobbade Martina Johansson i totalt tre år. Under denna tid har hon hunnit med att bland annat tredubbla personalstyrkan och öka läsekretsen med till 30 000 unika besökare per vecka. Hon har även varit med och startat gratistidningen Hela Stan tillsammans med Göteborgs-Posten.
 
Martina Johansson känner sedan tidigare Prats Göteborgschef Åsa Blomberg, som värvades till Prat vid årsskiftet från Valentin & Byhr. Hon berättar att det var under en fika som idén om att jobba ihop dök upp.
 
– Den diskussionen eskalerade helt och det slutade med att jag började jobba på Prat, säger Martina Johansson.
 
Där ska hon främst arbeta med projektledning.
 
– Som det ser ut nu kommer jag att arbeta väldigt mycket med utförande, alltså att projektleda olika initiativ som vi gör tillsammans med kunder. Jag har varit väldigt operativ i mina tidigare tjänster. Sedan är jag van vid strategiarbete och långsiktig planering. Vi får se om det är något de vill ta vara på.
 
Vad tar du med dig från Djungeltrumman?
– Medierna är i en position där man verkligen måste anstränga sig för att hålla huvudet över vattenytan och man har lärt sig att hitta kreativa vägar och vara påhittig för att nå läsare. Den sortens kreativitet kommer jag att ha användning för. Sedan är det inte dumt att ha koll på medielogik heller.
 
Vad får du för lön?
– Måste man svara på det? Jag är väldigt jante när det kommer till sådant. Ingen jag känner har en rejäl lön. Jag vågar inte berätta att jag har en ordentlig lön, utan måste först vänja mig vid det. Men jag är nöjd.
 
Martina Johansson har tidigare även jobbat på byrån Paff Performance och som strateg på Norrbottens läns landsting.
 
Hon tillträder sin nya tjänst i augusti.