Kommunikationsbyrån Diplomat Communications via värvning från konkurrenten JKL.

Ny vd är Klas Landelius, som ersätter Sonja Rasin som flyttade upp ett steg och tog på sig rollen som vd för byråns ägarkoncern Diplomatgruppen i oktober 2019.

Klas Landelius kommer senast från konkurrenten JKL där han ansvarade för erbjudandet inom finansiell kommunikation i Norden.

Hur gick det till?
 – Diplomat kontaktade mig och berättade att de sökte en ny vd och frågade om jag ville vara med i processen. Jag träffade flera medarbetare och kom fram till att vi hade en bred samsyn om hur en framgångsrik byrå ska positionera sig, säger Klas Landelius.

Hur ska en framgångsrik byrå positionera sig?
 – Diplomat har träffat helt rätt i strategin. Det handlar dels om att ha en bredd i perspektiven. Hur finansmarknaden utvecklas, hur omvärlden ser på olika frågor och hur politiken fungerar. Och att sedan kombinera de perspektiven till ett sammanhållet erbjudande med strategisk spets. Det ser jag som centralt i receptet för en framgångsrik byrå. Utöver det behövs en kreativ styrka i leverans och utförande.

Vad ska du uträtta?
 – Först ska jag sätta mig in i verksamheten och se vad vi gör bra och vad vi kan bli bättre på. Det finns en tydlig tillväxtambition sedan tidigare. Vi har fortfarande bra fart verksamheten och jag kommer att höja blicken och se hur vi kan utvecklas framåt.

Vad får du för lön?
 – Det väljer jag att inte dela här.