Tidningen får en utgivningstakt på åtta nummer per år och skickas ut gratis till Diks cirka 22 000 medlemmar. Enligt fackets kommunikationschef Elisabet Blomberg kan även icke-medlemmar prenumerera på Ping.
– I takt med att vi blivit allt duktigare på att jobba i digitala medier tycker vi att det blivit viktigare att satsa på en papperstidning som ett sätt erbjuda våra medlemmar bra service och ge dem en grund att stå på i sitt medlemskap och i sin yrkesverksamhet, säger Elisabet Blomberg.
 
Hon säger att det tidigare saknats en bra tidning för personer i deras bransch och hoppas kunna fylla det tomrummet.
 
Ping, som för övrigt är en term som används inom datorkommunikation för att se om en annan dator svarar på anrop, ska behandla exempelvis vad som händer inom fackets medlemsyrken men också arbetsrättsliga och yrkesfrågor.
 
I första numret skriver de bland annat om graviditetspenningen för egenföretagare.
– Vi är väldigt glada över resultatet och hoppas att våra medlemmar kommer uppskatta det och att det blir en tidning som sätter sitt märke även i annan media, så våra frågor syns.
 
Redaktionen består av chefredaktören Anders Regnell och ett antal frilansare. Dessutom skriver också flera medarbetare på kansliet, som ombudsmän, utredare och kommunikatörer, för tidningen.
 
Hur stor budget tidningen har vill Elisabet Blomberg inte avslöja. Men tidningen ingår dock i kommunikationsverksamheten.
– Det jag kan säga är att tidningen är en satsning.