Organisationen Svensk Digital Handel reagerar på att statsminister Stefan Löfven (s) får det att låta som om folk i hans ålder inte e-handlar.

Stefan Löfven är 63 år gammal och har aldrig e-handlat. Det kom fram i en intervju 8 januari med SVT. Detta efter att en diskussion uppstod om att han hade gjort butiksärenden inför julen 2020, något som inte låg i linje med regeringens egna rekommendationer under corona-pandemin.

I intervjun förklarade Stefan Löfven att han inte e-handlar med ”Jag tillhör väl den generationen”.

Det har fått Per Ljungberg, kanslichef på intresseorganisationen Svensk Digital Handel att reagera.

”Sju av tio svenskar över 65 år handlar nu varor på nätet. E-handeln i Sverige förväntas nå en tillväxt på drygt 40 procent under 2020. De är framförallt den äldre generationen som insett hur bekvämt och enkelt det är att köpa varor på nätet och få dem hemlevererade. Då är det lite anmärkningsvärt att vår statsminister tror att det kanske är en generationsfråga att han själv inte har e-handlat”, mejlar Per Ljungberg.

Han lägger till:

”Nu efter snart ett år med coronapandemin, då politiker och myndigheter uppmanat  framförallt den äldre generationen att hålla sig hemma och undvika fysiska butiker, hävdar jag att e-handel och hemleveranser är att betraka som samhällskritiskt”.