På Dagens Samhälle arrangerar för första gången i år den Stora Samhällsgalan 28 maj på Berns i Stockholm. 

– Vi har pratat länge om att göra det här då vi tycker att det borde finnas någon typ av manifestation som tydliggör och synliggör de projekt som görs i våra kommuner och landsting. Klockan tre kommer vi börja med ett inspirationsseminarium som följs av en prisutdelning, säger Staffan Hällerfors, försäljningschef Dagens Samhälle. 

Det kommer att delas ut pris i kategorierna: Årets samhällsbyggare, Årets välfärdsförnyare, Årets samhällsentreprenör och Årets superkommuner. 

Den här veckan la juryn fram slutkandidaterna i kategorin Årets samhällsbyggare. 33 förslag har nu blivit tre:
* Allmännyttans branschorganisation SABO – för konceptet Kombohus
* Umeå kommun och Balticgruppen – för kulturhuset Väven
* Sundbybergs stad och Fastighets AB Förvaltaren – för renoveringen av äldre fastigheter finansierat med gröna obligationer
Juryn till Årets Samhällsbyggare, Årets Välfärdförnyare och Årets Samhällsentreprenör består av:Irene Svenonius(M), tidigare Stadsdirektör i Stockholms stad, Catharina Elmsäter-Svärd (M), förbundsordförande i Stockholms län, Gotlands landshövding Cecilia Schelin-Seidegård (Mp), och riksdagsledamoten Stig Henriksson (V).

Kategorin Årets Superkommuner har tagits fram via ett redaktionellt arbete där Dagens Samhälle rankar samtliga kommuner i Sverige. Rankingen baseras på ett tiotal statistiska variabler med syfte att synliggöra de kommuner som har bäst framtidsförutsättningar, bland annat demografisk profil, befolkningstillväxt, sysselsättning, flyttnetto, inkomstutveckling och utbildningsnivå. Tillsammans ska dessa variabler ge en bild av hur väl varje kommun står rustad inför framtiden.