Efter 25 år lämnar Maria Grimberg JKL, där hon senast hade titeln vd. Hon börjar på byggbolaget NCC, där hon har varit inhyrd som konsult de senaste månaderna.

På NCC blir Maria Grimberg kommunikationsdirektör och tar även plats i koncernledningen och rapporterar direkt till koncernchef Tomas Carlsson.

– Det känns overkligt men bra, säger Maria Grimberg.

Hur har du tänkt?
 – Jag har funderat på att göra något annat än att vara konsult. Det finns fantastiska kollegor på JKL och superspännande kunder och det har aldrig varit tråkigt att gå till jobb, men jag kände för att göra någon form av förändring.

Hur gick det till?
– Jag har varit och ’pryat’ på NCC under hösten, fick frågan och tackade jag vid jul. NCC är ett proffsigt bolag som befinner sig i ett spännande skede. Jag ser fram emot att kunna fokusera på ett bolag. NCC ha ett starkt kommunikationsteam och en bra ledning som jag ser fram emot att jobba med.

Kommer du att anlita JKL som byrå framöver?
– Jag vet ju att det är den bästa rådgivaren som finns i Stockholm. Men det är för tidigt att säga vilket behov vi har av konsulter.

Vad ska du uträtta?
 – NCC har en ny vd sedan i maj och har påbörjat en förändringsresa internt för att stärka lönsamheten och positionera bolaget för framtiden. Jag ser fram emot att vara med och driva förändringen, som kräver att man har bra koll på kommunikation och ett bra och modernt sätt att arbeta med sina medarbetare och ledare och andra intressenter i samhället, inte minst för ett byggbolag som finns överallt.

Vad får du för lön?
– Det får vara en sak mellan mig och NCC.