Fredrik Virtanen tvingades bort från Aftonbladet med 3-4 årslöner efter att ledningen bedömt att det var svårt för honom att jobba kvar ”på grund av nyhetsrapporteringen gällande honom i samband med Metoo”.  Nu ger ett norskt förlag ut boken som inget svenskt förlag ville publicera: ”Utan nåd – en rannsakning av Fredrik Virtanen”

Boken ges i stället ut av det norska förlaget Gloria som lanserar släppet som sker i både Oslo och Stockholm. Gloria ska trycka 10 000 ex i Sverige och 5 000 i Norge. I boken ”rannsakar” Fredrik Virtanen ”händelserna, sitt eget liv och inte minst det som hände i medierna under månaderna som följde. Författaren ger ingen nåd, inte heller till sig själv”.

Varför ge ut denna bok?
 – Vi såg programmet Uppdrag Granskning och kom i kontakt med Virtanen genom gemensamma bekanta. Då vi hörde att han skrev på en bok som han inte hade något förlag till, meddelade vi honom vårt intresse.  Som förläggare ger vi ut böcker som bidrar till att förbättra det offentliga samtalet, både i sociala och traditionella medier, berättar Anne Gaathaug, publisher för Gloria.