Mejeriföretaget Danone anställer en public affairs-ansvarig, som tidigare jobbat som politisk sakkunnig för Sverigedemokraterna.

Det är Madeleine Rosberg som får jobbet som pa-ansvarig på Danone. Hon jobbade senaste på Bayer och med Sverigedemokraterna i riksdagen 2015-2018.

”Vi har påbörjat en resa där vi växlar upp vårt fokus på innovation, hållbarhet och växtbaserat och vi utökar därmed också kommunikationsfunktionen. En del i detta är att Danone i Norden under 2021 kommer att bli B-Corp certifierade”, berättar Danones kommunikationschef Ulrika Dennerborg, via sms.

Hon utvecklar:

– Madeleine Rosberg kommer senast från Bayer där hon tar med sig värdefull erfarenhet från att ha arbetat med hälso- och hållbarhetsfrågor. Vår B-Corp certifiering i Norden är en omfattande och spännande process och är en av de delar som Madeleine kommer att arbeta mest med.

Madeleine Rosberg har tidigare jobbat på Sverigedemokraterna. Hur ser ni på det?

”Vi tar inte politisk ställning och de senaste tre åren har Madeleine först arbetat som kommunikationsansvarig på en start-up och senast varit corporate affairs Manager på Bayer. Det är dessa erfarenheter som vi främst värdesätter”.