Sex roller försvinner på Dagens Samhälle, efter att Di-gruppen inom Bonnier News, förvärvat tidningen. Även chefredaktören lämnar tidningen.

MBL-förhandlingar med facket har inletts. Rollerna som försvinner är gäller ”främst sälj, marknad och administration där Di-gruppen inom ramen för Bonnier News matrisorganisation redan har fungerande funktioner som samordnar behoven”, enligt ett pressmeddelande från Dagens Industri.

Då riskerar Dagens Samhälle att gå med en förlust på uppåt 6 miljoner kronor i år.

I samband med förändringarna slutar även Dagens Samhälles chefredaktör Olov Carlsson.

Genom de synergier som vi nu kan uppnå blir det möjligt att fortsätta att satsa på Dagens Samhälles kärna, det vill säga att leverera omistligt redaktionellt innehåll och andra tjänster som gör verklig nytta för målgruppen.

Dagens Samhälles starka varumärke är grunden för en fortsatt utveckling av den journalistiska produkten, konferensverksamhet och fortbildning. Detta är områden där Di-gruppens övriga titlar har nått stora framgångar på senare tid.

Dagens Samhälles redaktionella ledning, ska enligt förslaget förstärkas och anpassas till den modell som är gällande för branschtitlar i Di-gruppen, där chefredaktören fokuserar på det journalistiska innehållet och hur titeln kan vara relevant för fler prenumeranter.

I samband med förändringarna på Dagens Samhälle har Di-gruppen och Olov Carlsson kommit överens om att han lämnar uppdraget som chefredaktör och vd.

”Mitt uppdrag är genomfört och nu känner jag att det är dags att lämna över till någon annan att fortsatt leda tidningen in i framtiden”, kommenterar Olov Carlsson.

Rekryteringen av en ny chefredaktör kommer att inledas ”omedelbart”.