– Vår ambition är att ta position som den i särklass ledande debattsajten i frågor om skola, vård, omsorg och infrastruktur, den typ av ämnen som vår målgrupp huvudsakligen arbetar med, säger Mats Edman, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.
 
Debattsajten skulle egentligen ha lanserats i början av maj, men är nu framflyttat.
– Det preliminära datumet är satt till den 23 maj, men det här är ju en teknikgrej, så det kan hända att det dröjer ytterligare en vecka.
 
Den nya debattsajten, som enbart fokuserar på vad som händer på hemmaplan och med en tydlig nisch för politiker och högre tjänstemän i offentlig sektor är ingen konkurrent till Newsmill, understryker Mats Edman.
– Nej, vi kommer att ha en väldigt, väldigt hög kvalitet på innehållet. All debatt kommer vara redaktörsstyrd och utan fria kommentarer. På Newsmill finns ju folk som är återkommande debattörer i egenskap av inget mer än debattörer. Vi har en helt annan linje och låter folk debattera för att de representerar något.
 
Som Dagens Opinion tidigare berättat har Dagens Samhälle rekryterat journalisten Andreas Henriksson som debattredaktör på webben. Han kommer jobba tillsammans med Anne Lagerdahl-Willis, som även hon ansvarar för debattinnehållet.