Jacob Bolin har jobbat med it- och telekomfrågor i de offentliga i tio och har tidigare bland annat varit på Post- och telestyrelsen samt på Bredbandsforums kansli. 
 
De senaste två åren har Jacob Bolin arbetat som departementssekreterare på Enheten för it-politik vid näringsdepartementet, med ansvar för genomförandet av regeringens bredbandsstrategi.
 
Nu har han gått över till Comhem.
 
– Comhem är ett väldigt spännande företag som jobbar på en marknad där det händer mycket för närvarande. Jag har jobbat med det här området i tio år i det offentliga i olika roller och känner att det är en del av min personliga utveckling att ta det här steget. Det är en kombination mellan ett bra erbjudande och ett logiskt karriärsteg, säger han.
 
På Comhem får han rollen som public affairs manager.
 
– Det handlar framförallt om att skapa bra förutsättningar för oss att bedriva vår verksamhet. Vi verkar på en reglerad marknad och då gäller det att få till spelregler som gynnar oss men också våra konkurrenter, så att vi kan växa. Jag hoppas kunna bidra både med mina kunskaper och erfarenheter från mina tidigare roller, men även mitt kontaktnät.
 
Vad får du för lön?
– Jag får lön. En marknadsmässig lön, men den lämnar vi därhän, säger Jacob Bolin.
 
Comhem har samtidigt anställt Caroline Tivéus som ny investor relations manager. Närmast kommer hon från Avanza, där hon varit ir- och csr-chef, men hon har tidigare även jobbat som nordisk pr-chef på Nordnet samt analytiker på ABN AMRO. Caroline Tivéus börjar i augusti.