UPPDATERAD. Han har jobbat som chefredaktör för Resumé, Fokus och sist Mitt i. Men han började karriären som pr-konsult på Four C. Nu återvänder Claes de Faire dit.

Claes de Faire blir senior rådgivare på Kekst CNC (tidigare JKL). Han kommer att jobba på byrån till 25 procent.

Han får ett ”självständigt” förhållande till byrån, med ”möjligheter till parallella uppdrag i en annan utsträckning”.

Claes de Faire är bland annat programledare för Stockholm Media Week och han har även författarambitioner med tre romaner publicerade..

”Claes de Faire är en av Sveriges främsta berättare och nyhetsmakare, och han kommer därför kunna hjälpa våra kunder att slipa storytellingen och skärpa synligheten. Han stärker Kekst CNCs band med journalistiken och vårt erbjudande inom medie- och krisstrategier. Han är ett klockrent tillskott när vi i Kekst CNC nu tar vårt erbjudande till ytterligare en nivå med en kombination av djupa lokala rötter och stark global plattform”, kommenterar Helena Norrman, managing director för Kekst CNC i Sverige.

”Jag kommer att knytas till Kekst CNC och delvis arbeta med dem. Parallellt med det arbetar jag med egna och andras projekt, primärt i skärningen media, affärsutveckling, kommunikation och kapital”, smsar Claes de Faire.