I dag avgörs det i Högsta domstolen om svenska medier ska få publicera annonser från utländska spelbolag. Vinner Aftonbladet och Expressen kan totalförbudet mot utländska spelannonser hävas.
 
Igår anhölls Norbert Teufelberger, ordförande för spelbolagens branschförening EGBA i Bryssel då han kom ut från en paneldiskussionen om reglerna för privata spelbolag. EU-parlamentarikern Christoffer Fjellner är upprörd av arrestering och tar strid mot finansminister Anders Borg (m) om spelbolagen.
 
Norbert Teufelberger är även chef i spelbolaget Bwin och det spekuleras i att han anhölls för att hans bolag är aktivt i Belgien utan att ha speltillstånd.
 
– När Iran kan skicka Mahmoud Ahmadinejad (presidenten) till New York för att diskutera kärnvapen, medan Norbert Teufelberger inte kan åka till Bryssel för att diskutera spelbolag utan att hamna i arresten. Då har vi problem.
 
Stick i stäv med sin partikollega, finansminister Anders Borg, vill Christoffer Fjellner, se en avreglerad spelmarknad.
 
– Vi har ännu skapat en enhetlig spelmarknad i Europa trots att européerna spelar på det viset.
 
Christoffer Fjellner tycker att Anders Borgs och andras farhågor att en avreglerad spelmarknad skulle minska staternas intäkter från spel, bygger på "okunskap" och pekar på Danmark som ett framgångsrikt exempel.
 
– Där spelar folk lagligt på privatägda spelbolag med tillstånd. Intäkterna till statskassan har ökat. Det finns inga motsättningar.