Organisationen grundades 2014 av Sara Damber och Sophie Stenbeck för att i hela världen stödja gräsrotsorganisationer som möter och ger stöd till barn som utsatts för människohandel och kommersiell sexuell exploatering. Sara Damberg kliver nu av som ordförande, men sitter kvar i styrelsen. Hennes plats som styrelseordförande tas över av Jacob Flärdh, som har varit generalsekreterare sedan 2019. Ny generalsekreterare blir kommunikationschefen Ida Östensson.

”Jag fick frågan av nuvarande GS och styrelseordföranden under min föräldraledighet”, berättar Ida Östensson via mejl.

Vad ska du uträtta/åstadkomma?
Av någon anledning är just de betalda övergreppen något som är svårt för folk att ta in. När det gäller sexuella övergrepp mot barn generellt förstår många att barnet inte har någon skuld. Så ser det tyvärr inte ut när det kommer till att förövaren använt pengar eller annan ersättning som en av sina maktmedel”, berättar Ida Östensson via mejl, och utvecklar:

”Jag vill göra det enkelt för alla, både individer och professionella, att förstå både hur de kan prata med barn i deras närhet och samtidigt hur de kan vara med i kampen för att lagstiftning och vård/stöd-systemet ska fungera. Just nu söker vi till exempel både modiga företag och personer med stora plattformar som vill engagera sig i detta. Som inte duckar de värsta frågorna utan istället förstår att det är precis när det bränner till och en vill kolla bort som det är läge att öppna ögonen och ge sig in i kampen. För allas våra barn”.

Vad förändras när du tar över?
Jag bildar en ledningsgrupp med vår nya operativa chef Sara Hugosson. Vi kommer förstärka teamet ytterligare när det kommer till vår programverksamhet, där vi stöttar organisationer som ger stöd till barn och unga, och inom vår kommunikation.

Vilka byråer jobbar ni med?
”Vi ett jättefint samarbetar med Glory Days med strategi, content och framförallt produktion. Vi jobbar med Le Bureau med en kommande kampanj, som förhoppningsvis kommer sätta ytterligare ljus på frågan och få fler att förstå att detta rör oss alla och förhoppningsvis ge mer medel till oss som liten organisation. Vi söker nu även en byrå eller person som kan stötta upp i en förändring i vårt varumärke och göra frågan mer greppbar för fler. Ingen ska kunna missa oss”.

Vad får du för lön?
En lön som gör att jag har råd att ha kvar hyresrätten, mat på bordet och vårt torp i Västerbotten trots skenande lågkonjunktur och skenande elpriser”.