A Non Smoking Generation intervjuar just nu ett dussintal kandidater som tänkbara ersättare. Tanken är att en ny chef ska vara på plats när regeringen och en eventuellt ny folkhälsominister tillträder. Fredrik Söderhielm kommer att lämna över stafettpinnen under ordnade förhållanden.
. Jag har tillfört Non Smoking en hel del och vill föra över arbetet till nästa person. Jag kommer att ha en konsultroll.
 Fredrik Söderhielm, som tidigare har jobbat med bland annat reklamtävlingen Guldägget och på Försvarsmaktens marknadsavdelning, söker också nya utmaningar.
– Jag har fått fler erbjudanden, men jag kommer inte att börja direkt Jag vill vara på ett ställe där jag kan driva flera frågor och där samhället möter kommersiella intressen och där olika världar möts.
Låter som du ska börja jobba på pr-byrå, typ Westander?
– Möjligen i ett eget bolag, men inte heltid som konsult. Jag har varit i ledande position för länge för att leverera till andra. Och på Non Smoking Generation blir man van vid en kaxighet som gör att man inte kan ta vilket jobb som helst.