När Centerstudenterna skulle dela ut pris till ”årets parlamentariker” fick pristagaren, Martin Ådahl, en tekning på sig själv framför en brinnande LO-borg. Flera tungviktare har reagerat starkt på bilden.

”Helt magisk tavla”, skriver C-ledamoten Emil Källström.

Han är en av få som stöttar teckningen från Centerstudenterna. Det är mest hård kritik från arbetarrörelsen med omnejd.

”Vi är många som skulle önska en förklaring?!? Finns inget roligt i detta, tvärtom. Ping @Centerpartiet”, skriver S-ledamoten Annika Strandhäll på Twitter.

”Martin Ådahl (c) flabbar glatt åt Centerungdomarnas bild av en brinnande LO-borg. I Nederländerna brändes fackföreningars och partiers lokaler av ungnazister. Är det den tiden Centerns partiledning längtar tillbaka till?”, dundrar LOs tidning Arbetarens politiska chefredaktör Martin Klepke.

”Osmakligt. På alla sätt. Skulle kunna lägga till med ett gäng invektiv också. Nöjer mig med att konstatera att S inte har någon framtid i ett samarbete med C”, skriver LOs kampanjchef Johan Ulvenlöv på Facebook.

Matti Palm, som jobbar som kommunikationskonsult åt LO reagerar också på Twitter:

”Osmakligt av @Centerpartiet  att elda upp LO-borgen. Och så konstigt med ett parti som är emot fackligt anslutna arbetare på det sättet”.

Martin Ådahl kommenterar också bilden som han fick i present:

”Den bild jag fick av Centerstudenter i samband med utmärkelse som årets centerparlamentariker idag var en karikatyr av debatten mellan mig och LO. Direkt när jag såg den försökte jag reagera så att den inte skulle misstolkas, inte minst som en förolämpning mot LO”, skriver han, och lägger till:

”Självklart tar jag och C totalt avstånd från bilden av en brinnande LO-borg. Vi värnar dagligen goda relationer med fackföreningsrörelsen, inklusive LO, och den svenska partsmodellen”.

Partiledaren Annie Lööf skriver:

”Centerpartiet tar totalt avstånd från bilden med en brinnande LO-borg”.