Denna gång är det Josefin Berglund Belani, presschef för Centerpartiet sedan maj 2020, som lämnar sitt jobb. Hon kommer att sluta i februari 2024.

Tidigare har Centerpartiets kanslichef i riksdagen, Gisela Chand, lämnar partiet som anställd efter tolv år. Dagens Opinion har även berättat att Emma Peterson lämnar jobbet som chef för organisationsstöd- och utveckling efter 16 år på Centerpartiet.

”Jag började som presschef för Centerpartiet i maj 2020 och känner att det nu är dags för mig att hitta nya utmaningar. Det är inget lätt beslut, för det här jobbet är ett av de roligaste man kan ha. Att få jobba med politisk kommunikation på den här nivån och under de händelserika år som varit har verkligen varit fantastiskt, men också intensivt. Nu ser jag fram emot en något lugnare tillvaro med lite mer tid för min familj, ibland är det inte svårare än så.”, berättar Josefin Berglund Belani via mejl.

Vad vill du göra?
Jag kommer att jobba kvar februari ut och under tiden fundera på vad nästa steg för mig blir, men först ska jag landa lite. Det tror jag inte är så tokigt att göra emellanåt”.

Du är den tredje kvinnliga chefen som slutar i höst. Vad handlar det om
”Jag har lett Centerpartiets pressenhet under en pandemi, genom ett riksdagsval och under en stor omorganisation, dessutom har de senaste åren varit oerhört politiskt händelserika. Jag känner att nu är en bra tid för mig att ta mig an andra uppgifter och lämna över stafettpinnen till någon annan som hinner sätta sig in i arbetet i god tid inför EP-valet i juni”.

Är det en Annie Lööf-effekt?
”Att chefer på olika nivåer slutar med jämna mellanrum är helt naturligt. Som sagt, vi har intensiva år bakom oss, vi har genomfört ett val, vi har under året genomfört en stor omorganisering och nu är en bra tidpunkt att lämna över åt andra inför sommarens EP-val”.