Efter drygt fem år slutar mannen bakom Centerpartiets slogan ”närodlad politik”.

Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar har sagt upp sig.

– Jag har gjort tre valrörelser (två till riksdagen och ett till EU), det är ett intensivt jobb och jag har haft fantastiskt kul. Efter valets jätteurladdning kom jag till en punkt där jag funderade på om jag ska ladda om igen. Då har jag kommit fram till att det är ett bra läge att lämna över till någon annan, säger han.

Har du några tankar om vad du ska göra sedan?
 – Nej, det har jag inte. Det är medvetet. Jag vill inte kliva rätt in i ett nytt jobb. Det blir bra med en paus några veckor. Innan Centerpartiet jobbade jag också på intensivt som konsult och allt möjligt. Nu ska jag vila och klura på vad jag vill göra. Jag har en frilanslåda som ligger och vilar, så jag kan alltid göra lite uppdrag där.

Valrörelsen var ju rätt tuff, har de haft med ditt beslut att göra?
– Inte direkt, men det har kanske stärkt mig i att det är bra med lite distans till jobbet. Det är ganska utsatt position och det är ett hårt tonläge inte minst i sociala medier. Det är inget nytt men det har tilltagit. När jag började var mediebilden nattsvart och kritikstorm från vänster när vi satt i regeringen. Alliansfritt Sverige och det gänget drämde på. Politik är en världs av hård konflikt och det är en faktor att överväga när man som jag sitter mitt i flödet och kan se vad inte minst partiledarna får över sig.

Kommer ”närodlad politik ” att överleva utan dig?
 – Jag har inte hört några andra signaler. Det landade verkligen väl o organisationen efter en tid med intern turbulent tid i partiet. Det lyfte fram av många kände och var stolta för med Centerpartiet. Då (valet 2014) körde vi det som en kampanjslogan. Men nu har det mer fått karaktären av en varumärkesposition som beskriver var vi är. Den här valrörelsen satt vi i stället uttrycket ’framåt’ som beskriver vart vi vill.