Efter att Carlsberg Sverige nyligen avslutat sin pitch står det klart att Carlsberg framöver kommer att jobba med nätverket People People People som en av Carlsberg Sveriges strategiska reklambyråpartners. Uppdraget omfattar reklam, digitalt och sociala medier.

”PPP visade upp en spännande byråsetup med ett team med kompetensbredd och god förståelse för våra varumärken och vår organisation där vi ser att vi kan vara både kostnadseffektiva men också långsiktigt strategiska. Vi ser fram emot att jobba tillsammans för att driva Carlsberg Sveriges långsiktiga arbete och värdeskapande”, säger Karolina Hülphers, Head of media and integrated brand communication på Carlsberg Sverige.

I pitchen handplockades representanter från PPP-byråerna Outlier, Post, Rodolfo, Oh My och Spoon till ett ‘Team Carlsberg’. De fem nämnda byråerna utgör erbjudandena för strategi, reklam, sociala medier och content.

“Byggandet av PPP som nätverk har pågått i några år nu och denna pitchvinst ser vi som ett kvitto på att vi gjort någonting rätt vad gäller att få ihop rätt specialistkompetenser för att leverera på den absolut högsta nivån”, säger Anders Ribba, vd för PPP.

Samarbetet mellan Carlsberg Sverige och PPP inleds i januari 2024.

Arbetsgrupp Carlsberg
Anders Kinberg (Outlier), Client Service Director Gunnel Burestig (Spoon), Account Director
Leon Phang (Outlier), Planning Director
Viktor Bolin (Post), Creative Director
Ludwig Jonsson (Rodolfo), Creative Director
Yrla Lockner (Spoon), Head of Social Media Emma Bengtsson (Spoon), Social Media Manager Carl Stuchly (Post), Copywriter
Emanuel Åström (Rodolfo), Copywriter
Viggo Lindberg (Ohmy), Copywriter
Chris Hagberg (Post), Art Director
Nils Looft (Rodolfo), Art Director
Martin Runfors (Ohmy), Art Director
Rui Tenreiro (Spoon), Planner

Om PPP
People People People är ett medarbetarägt byrånätverk bestående av byråerna Spoon, Oh My, Gabardin, Trickle, The Domain Was Taken, Post, Fuze, KIT, Kreng, Hiroy, Outlier och Rodolfo. Gruppen omsätter MSEK 470, består av 320 medarbetare och finns i tolv städer runt om i Norden.