Primes grundare och förra huvudägare Carl Fredrik Sammeli kommenterar vd-skiftet på kommunikationsbyrån som numera ägs av Weber Shandwick.

Carl Fredrik Sammeli, verkar numera från Kapstaden och driver ett antal andra verksamheter däribland Bitprop och investerar tillsammans med sitt nätverk som han byggde upp under Prime-åren, bland annat i nyligen börsnoterade APAC. Han lämnade Primes och United Minds ägare Weber Shandwicks globala ledning 2018 för att starta nya företag och agera rådgivare i egen låda och har tidigare jobbat med både Primes avgående koncernchef Therese Bohlin och den tillträdande Malin Severin. Dagens Opinion har pratat med Carl Fredrik Sammeli via mejl.

”Therese och hennes ledningsteam har lyckats ta Prime och United Minds genom ett generationsskifte parallellt med en 100-årskris vilket är djupt imponerande. Fortfarande gör man hyggliga finansiella resultat vilket fortsätter att skilja ut företagsgruppen från de flesta andra i industrin. Balansakten innovation, talang och ekonomiska resultat dessutom i en börsnoterad internationell miljö kan vara mycket utmanande. Här har Therese verkligen lyckats”, anser Carl Fredrik Sammeli, och lägger till:

”Att Therese nu efter så många år hos Prime väljer att testa vingarna på annat håll kan jag förstå. Det är osedvanligt krävande att leda verksamheter inom professional services vet jag ju av egen erfarenhet. Hon är oerhört talangfull och strategiskt begåvad. En annan sida är att hon är ruskigt rolig, man skrattar alltid med henne vilket onekligen underlättar i många sammanhang. Det ska bli spännande att följa hennes nästa steg”.

Carl Fredrik Sammeli har även koll på Malin Severin:

”Malin Severin är som många andra av Prime och United Minds tyngsta medarbetare en person som börjat karriären på Prime som mycket ung och nu går hela vägen. I idrottens värld kallar man det ibland ’hemmaprodukter’. Prime och United Minds är fyllt av hemmaprodukter. Frida Dahlgren värvades precis som vd till en konkurrerande firma. Det är ett nöje att se att så många som börjar sin bana på Slussplan blir så framgångsrika. Den innovativa ’talangformula’ som vi skapade och som gjorde oss bäst i världen och lönsammast i Sverige parallellt levererar numera på många håll i det svenska näringslivet. I mediebolag, i techbolag, i kreativa bolag och i storbolag. Det är nog detta jag är mest stolt över. Professionalismen, ambitionen och snällheten känns igen”.

Carl Fredrik Sammeli utvecklar:

”Malin är en oerhört bred person som är bra på det mesta och har gjort det mesta. Redan tidigt i karriären blev hon inhyrd chef hos en stor klient i den offentliga sektorn. Hon har haft flera chefsbefattningar nu senast vice vd i den strategiverksamheten United Minds, och vunnit kreativa priser i Cannes Lions. Malin är lojal, driven och genuint snäll – en alltför ofta underskattad egenskap. Ska bli spännande att följa vad hon och alla andra vännerna på Slussplan och inom Weber Shandwick-systemet hittar på framöver”.

Och lägger till:

”Intressant nog är innovationsjobbet inom talang- och kultur från Prime och United Minds-tiden fortfarande ofta inspirationen till lösningar på de utmaningar jag ställs inför när jag hjälper klienter eller företag jag startar eller investerar i runt om i världen”.

Skulle Prime kunnat värva en extern vd? Eller är kulturen för stark?
Det är ingen slump att alla vd:ar i Primes historia kommit från de egna leden. Vi skapade en stark tillsammanskultur som Niklas Nordström den tidigare partnern och ledande s-politikern till och med kallade ”socialdemokratisk”. Tom Beckman, den globale kreative chefen hos Weber Shandwick, konstaterade på liknande sätt att Prime är en lagsport. Vi hade strikta principer för kvalificering, det vill säga att bli anställd eller att bli partner, men när du är inne så är du inne så att säga för alltid. Jag har ju en lång rad före detta medarbetare som jag fortfarande coachar som en del i det livslånga sociala kontraktet som bygger på genuin respekt, långsiktighet och omtanke”.

Carl Fredrik Sammeli utvecklar:

”Jag sitter ju på ganska långt avstånd från Prime och United Minds av idag men eftersom kultur som bekant slår strategi och finansiell styrning med hästlängder tror jag det är klokt att ta en trygg sympatisk person som är väl förankrad i den kultur som byggt kommersiell och kreativ framgång parallellt över så många år. Externa rekryteringar kan vara förlösande i vissa relativt sällsynta fall men i verksamheter som är så kulturstyrda som denna tror jag att det är en riskfylld väg att gå. Mellanvarianten är ju att ta en återvändare se till exempel Hanna Hellquist den före detta statssekreteraren på UD bland annat, tidigare chef för public affairs på Prime och som precis kom tillbaka till United Minds. En sådan strategi skulle kunna vara ett alternativ som skulle kunna flyga kulturellt”.

Hur tror du att det är att driva Prime som en stark svensk byrå i kontrast mot Prime som en del av Weber Shandwicks EMEA-nätverk?
Fördelarna med det globala sammanhanget är professionaliserad finansiell styrning och möjligheterna att hjälpa nordiska internationella stora bolag över hela världen med högkvalificerad kompetens. Dessutom har ju en lång rad av de före detta kollegorna fått möjlighet att jobba och ta stort ansvar internationellt såsom Tom Beckman, som nått högst upp kreativt av någon svensk pr-person mig veterligt och Jonas Palmqvist som ju basat för hela EMEA med väldigt fina resultat. Fördelarna med det lokala ägandet var för Prime och United Minds att vi kunde och valde att prioritera talangfrågorna och innovationsfrågorna över processer, budgetar och administration. Vår strategi var ju att vara innovativast i världen i det interna livet, i kulturfrågorna det vill säga hur man leder och driver en högpresterande professionell service-verksamhet. Stora börsnoterade företag utan ägare av kött och blod vid styråran, och det gäller ju inte specifikt i vår industri, tenderar att bli för kameralt drivna, konservativa till sin natur och politiserade”.