Liberalernas tidigare ekonomisk-politiska talesperson Carl B Hamilton fortsätter att lägga sig i regeringsbildningen.  Han har tidigare propagerat för att Liberalerna ska hålla Alliansen-linjen. I sitt senaste nyhetsbrev uppmanar han medierna att ställa frågor kring Liberalernas och Centerpartiets väljartapp efter valet.

”Lyssna på väljarna! De överger nu snabbt både C och L, och den enda synbara anledningen är att partiernas väljare inte vill ha S-samarbete”, uppmanar Carl B Hamilton ledamöterna som ska ta ställning i regeringsfrågan.

Och vidare:

”Försök inte lösa Jan Björklunds ledarproblem och Liberalernas långsiktiga väljar- och identitetskris genom ett S-samarbete! Varken Björklund eller Liberalerna som parti kan räddas genom en liberal dvärg-roll i allians med Socialdemokraterna. S vill ha makten, liberalernas stöd, men inte Liberalernas överlevnad.”

Carl B Hamilton tycker vidare att sambandet mellan Centerpartiets och Liberalernas väljartapp och deras samtal med Socialdemokraterna inte är tillräckligt belyst:

”Lägg märke till att L-ledningen och C-ledningen i dessa dagar nogsamt undviker att koppla ihop den egna offensiven för S-samarbete, med de för L och C snabbt fallande opinionssiffrorna. Men det går inte att undvika den kopplingen. (Media bör ställa sådana frågor?)”.