bloggen, som startades efter att SVTs Dokument Inifrån tagit upp situationen på Carema Cares äldreboende i november, tar vårdföretaget upp det som skrivs om verksamheten samt ger sin syn på det.
– Det här är ytterligare en kommunikationskanal där vi kan bemöta medierapporteringen, säger Erika Wegener, pr-ansvarig på Carema.
 
Tanken är att bloggen, som hittills har omkring 130 inlägg, ska ”nyansera det som nu sägs i media om Carema Care”.
 
Dokument Inifrån-bloggen är inte heller Caremas första blogg. I oktober startades även bloggen ”Nystart Koppargården” i samband med skandalerna kring äldreboendet Koppargården i Stockholm.
– Rapporteringen har sedan dess breddats, och vi såg behovet av den här bloggen, för att bemöta det som skrivs på ett bredare plan.
 
Vilka skriver på bloggen?
– Det är främst jag som skriver. Sedan så får jag förstås hjälp av mina kollegor inom olika områden med innehållet.
 
Hur ser trafiken ut?
– Jag har inte statistik på trafiken framför mig. Men i min dagliga kontakt med både journalister och privatpersoner har jag förstått att många hittar dit.
 
Hur gör ni för att sprida bloggen?
– Får jag frågor så kan jag hänvisa dit. Annars är det så att många hittar dit på olika sätt, exempelvis genom att googla på saker på dagsaktuella ämnen, eller via vår egen sajt där bloggen ligger högt upp på första sidan.
 
Har ni fått hjälp av en pr-byrå?
– Nej, det är ett initiativ som jag och min avdelning – kommunikations- och marknadsavdelningen – kommit fram till. Jag är en av de huvudansvariga för bloggen.
 
Ardalan Samimi