I köpet ingår NPP Stockholms kontor på Nybrogatan och fem anställda. Chef för kontoret blir Johan Salander.
 
– Stockholm har blivit vår främsta marknad. Vi har mer kunder i Stockholm och vi märker att de kunder som ligger framför oss också finns i Stockholm. Då är det här ett naturligt steg. Vi har pratat om olika sätt att göra detta på och då dök det här upp som ett bra alternativ, säger Robert Brodén, vd på Care of Haus om köpet.
 
NPP Stockholm, som varit en del av NPP Reklambyrå, har jobbat med kunder som Tillväxtverket och Hoist. Enligt Robert Brodén är ambitionen att NPPs kunder går över till Care of Haus.
 
Förra året omsatte reklambyrån 8,3 miljoner kronor och redovisade en förlust på 748 000 kronor. Men någon kommentar kring det vill Robert Brodén inte ge.
 
– Allting som rör NPP får du prata med dem om.
 
Blir Care of Haus mer reklaminriktade?
– Nej, vi är väldigt breda och det är den bredden som gjort att vi nått framgångar hos våra kunder. Det vi får när vi köper NPP är en extra arbetsgrupp, det är ad, copy, projektledning, inte unik kompetens utan vi blir snarare större och lite bättre samt kommer närmare våra kunder.
 
Hur kom affären till?
– Vi har haft löpande kontakt över åren och då är det naturligt att man pratar med varandra. Det har vuxit fram naturligt.
 
Hur mycket betalade ni?
– Vi har bestämt oss för att hålla det för oss själva.
 
Varför berättar ni detta på en fredag eftermiddag?
– Vi har inte gjort någon avvägning där. I praktiken tog vi över dem från den första oktober, men sedan har det varit viktigt att informera kunderna. Vi har inte gjort rapporteringen utifrån mediebevakningen. Nu har vi allt på plats, hunnit meddela alla kunder som berörs.