Centerpartiet och Liberalerna samordnar sin kommunikation och sina pressaktiviteter med regeringen.

Just nu är Centerpartiets partiledare Annie Lööf ute och presenterar ”budgetnyheter för landsbygden”. Folkpartiets partiledare Jan Björklund har presenterat ”150 miljoner till LSS”.

Båda är exempel på kommunikation och pressaktiviteter som de två borgerliga partierna har samordnat med regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

– Ja, det är klart att vi har någon form av samordning av detta, säger Adam Alfredsson, pressekreterare i Jan Björklunds stab.

Samtidigt har ju Centerpartiet och Liberalerna tagit på sig att vara oppositionspartiet. Hur går det ihop om kommunikationen samordnas med regeringen?
 – Jag tror att vi hittar en bra balans. Vi har också fått igenom ett tillkännagivande om anonyma vittnen och ett om ordningsomdömen i skolan mot Socialdemokraternas vilja. Samtidigt har vi ett budgetsamarbete och ett JA-avtal för att få igenom liberal politik och som stänger ute ytterkantspartier.

– Självklart finns det en form av samordning kring kommunikationen av de frågor som ingår i Januariavtalet. För vår del vill vi ju gärna berätta om de frågor vi prioriterat högt i förhandlingarna, säger Jessica Bissmark, presschef för Centerpartiet.

Och hur funkar det med er roll som oppositionsparti?
–  Det fungerar bra. Kring de frågor vi samarbetar om förs samtal, i övrigt bedriver vi oppositionspolitik.

Dagens Opinion har även sökt Centerpartiet.