På ett personalmöte på fredag eftermiddag kom beskedet att nättidningen Bulletin byter vd.

Så sent som i mars klev Robert Löfgren, med bakgrund på Direktpress, in som vd för Bulletin. Nu byts han ut mot Jannik Svensson, som i juni gled in som poddredaktör för Bulletin, med  bakgrund på Ålandstidningen. Det innebär att Bulletin får sin tredje vd sedan starten vid årsskiftet.

”Bulletin satsar mer på digitala affärsmodeller och social-media och ska därför promota Jannik Svensson till vd, medan vår tidigare vd Robert Löfgren fokuserar på traditionell annonsering och reklam i marknadsavdelningen”, berättar Bulletins huvudägare Tino Sanandaji.

Under fredag eftermiddag florerade ett internmeddelande där en av grundarna och första vd, Pontus Tholin, berättade att Bulletin ska lämna in en ansökan om rekonstruktion till Stockholms tingsrätt.

Han skriver:

”Nu hoppas jag att vi ägare så snabbt som möjligt ska kunna finna en rekonstruktör som är villig att ta sig an uppdraget”.

Enligt Tino Sanandaji är inget beslut om att gå i rekonstruktion fattat.

”Däremot är vi överens om att undersöka rekonstruktion. När vi har underlag om för-och nackdelar ska vi fatta ett beslut. Jag är personligen tveksam, men är öppen för att låta mig övertygas. Pontus stödjer rekonstruktion. Andra ägare är ’on the fence’. Vi måste hursomhelst inte göra det nu, utan vill ha mer detaljer”.