Byrånätverket Weber Shandwick, som bland annat äger Stockholmsbyrån Prime, har hittat en hållbarhetschef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) på förpackningskoncernen BillerudKorsnäs. Det rör sig om en ny tjänst.

Det är BillerudKorsnäs hållbarhetsdirektör Malin Ljung Eiborn, som får jobbet. Hon har tidigare jobbat på Prime och även på UD.

Med Prime som bas ska Malin Ljung Eiborn och bli ansvarig för Weber Shandwick-nätverkets erbjudande inom hållbarhet i Europa, Mellanöstern och Afrika.

”Malin Ljung Eiborn rankas som en av de mäktigaste inom hållbarhet i Sverige men hon har gjort avtryck även internationellt. Därför rekryteras hon nu till en ny roll i EMEA. Hon har arbetat framgångsrikt med att minska klimatpåverkan, ersatta fossila engångsmaterial med förnybara alternativ och samtidigt skapat dialog i en bransch som är satt under hård granskning. Det är unik kompetens som våra kunder efterfrågar”, kommenterar Therese Bohlin, vd på Prime.

Malin Ljung Eiborn rapporterar direkt till Therese Bohlin, och indirekt till Paul Massey som är global chef för ”social impact” på Weber Shandwick.