Efter en byråpitch har Spotlight blivit Betssons nya pr-partner i Sverige. Uppdraget utgörs av kommunikationsstrategier och pr-aktiviteter för sajten betsson.com samt att stötta pr-arbetet för varumärket Betsafe, som är en del av Betsson Group. Tidigare har Betsson samarbetat med Edelman Deportivo.

Vilka byråer deltog i pitchen?

– Det vill jag inte kommentera. Vi har träffat en hel del byråer och det visade sig att Spotlight var bäst match för oss. Anledningen till det är att vi som spelbolag har en väldig bredd då vi jobbar med allt från sport till kultur, odds och casino. Vi behöver en byrå med kompetens på alla dessa områden, säger Robin Olenius, pr-chef på Betsson.

Hur mycket pengar gäller avtalet?
– Det kan jag inte gå ut med men det är ett retaineravtal som vi är väldigt nöjda med.

Vad blir byråns första uppgift?
– Vi har redan jobbat med Spotlight under en testperiod och är mycket nöjda. I den värld vi florerar så kommer vi framförallt att behöva förstärkning av det dagliga pr-arbetet. Det handlar om att bearbeta press både proaktivt och reaktivt.

Varför valde ni att lämna Edelman?

– Vi har jobbat med byrån i tre år, det är länge i pr-världen. Spelbranschen förändras ständigt och då måste vi också göra det genom nya samarbeten och lösningar. Jag vill understryka att vi inte varit missnöjda med det som de gjort, snarare tvärtom.