Jarmo Mäkinen är ansluten till tjänsten Memmo, som numera drivs av Meetly. Där kan kända människor tjäna pengar på att mot betalning spela in budskap.

–  De har gjort en video utan att fråga. De har lurat mig och utnyttjat min identitet, säger Jarmo Mäkinen, som tidigare har gjort reklam för byggjätten K-Rauta och nu är på gång för Bauhaus. Han är även aktuell för en ny svensk långfilm tillsammans med Lennar Jäkel, som han har spelat emot i filmen Jägarna.

Jarmo Mäkinen är förtvivlad över att han nu dyker upp det främlingsfientliga partiet Alternativ för Sveriges eu-reklam.

– Detta är en katastrof för mig. Jag vill aldrig vara med i något sådant igen. Jag är varken till vänster eller höger och är för alla människors lika värde. Jag är skådespelare och de beställer en videohälsning och that’s it.

Jarmo Mäkinen har mejlat alla sina intressenter och berättar om händelsen. Han har också övervägt att göra en polisanmälan.

Vad innebär detta för dig?
–  Jag vet inte helst säkert. Men det kommer att förstöra väldigt mycket i min karriär.

Jarmo Mäkinen är inte ensam om att användas av Alternativ för Sverige i EU-valet. Även kändisarna Glenn Hysén, Victoria Silvstedt, Anna Anka och Gunilla Persson ska ha råkat ut för partiets knep.

Dagens Opinion söker en kommentar från Meetly, men har inte lyckats när detta skrivs.