Det är Linda Palmgren som lämnar Bauer Media Audio Sverige.

Hon ersätts temporärt av Ted Johansson, som tidigare har varit operativ chef på Bauer, men som i dag jobbar på Werlabs.

Vad Linda Palmgren ska göra framöver är inte bestämt:

– Det återstår att se. Nu har jag har flera roliga styrelseuppdrag för Satdium, Voyd och IAB att lägga min tid på, men är såklart också lyhörd för förfrågningar om det dyker upp något kul, berättar Linda Palmgren via sms.

På frågan varför hon slutar lämnar hon ett längre svar:

–  Under de senaste tre åren har jag haft privilegiet att vara en del av en otrolig transformationsresa. Jag känner en stolthet över att ha byggt och samarbetat med ett briljant team under denna period. Tillsammans har vi på ett imponerande sätt tagit den svenska verksamheten till nya höjder och framgångsrikt navigerat genom de mest utmanande tiderna, inklusive pandemi och ekonomisk kris. Det har varit en resa som har stärkt oss och jag ser tillbaka på den med tacksamhet och det har varit väldigt kul.

Och vidare:

–  Ledningen och jag har haft en hög ambition gällande kultur, värderingar, strategisk utveckling och tillväxt och med det driva hela ljudmarknaden i Sverige, vilket Bauer media kommer att fortsätta göra.

Och vidare:

–  För många av oss innebär nuvarande tider en fas av förändring, och Bauer Media Group är inget undantag. Det är en tid som kräver anpassningar när vi navigerar mellan olika skeden. I sådana stunder är det naturligt att även göra förändringar i ledarskapet, utan konflikter eller dramatik. Vi kan med stolthet se tillbaka på allt vi har uppnått under dessa år, och jag lämnar med var hand över våra framgångar med övertygelsen om att vi lagt en stark grund för framtida tillväxt. Nu är det dags för mig att ta mig an en ny utmaning.