UPPDATERAD. Vem ligger bakom det ”hemliga”, och borgliga medieprojektet som har knutit till sig några av de tyngsta skribenterna på högersidan på sistone? Här kan finnas en del av svaret.

Hittills står det klart att  Per Gudmundson (kd), Paulina Neuding (SvD), Carolin Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadsbladet liksom opinionsbildaren Thomas Gür och sannolikt Moderaternas sekreterare för partiets idéprogram, Alice Theodorescu ska jobba redaktionellt i projektet. Enligt Dagens Nyheter blir  Paulina Neuding chefredaktör.

Det ska röra sig om ett digitalt projekt och just dessa borgerliga talanger ska ägna sig åt att skriva. Det pratas även om att projektet ska vara så riggat att det kan erhålla presstöd.

Dessa fyra förmågor är inte billiga i drift. Det snackas om månadslöner på 100 000 kronor. Till det kommer att det behöver byggas en sajt och ordnas med marknadsföring och kanske med försäljning av prenumerationer eller annonser. Dessutom ska fler namn var knutna till projektet. Datum för start sägs vara 1 december.

Så vem ligger bakom? Det går inte att bekräfta till 100 procent när detta skrivs.

Men Dagens Opinion har hittat ett nystartat bolag som heter Bulletin.  I styrelsen för bolaget sitter en Pontus Tholin. Han driver även riskkapitalbolaget A Vista Venture.

Pontus Tholin sitter även i styrelsen för Kuhzad Media. Ett företag som om 2019 omsatte 800 000 kronor och gjorde en vinst på 97 000 kronor. Intressant att notera är att bolaget drivs av Tino Sanandaji, forskare i ekonomisk historia men också frispråkig debattör, inte minst i frågor om invandring och migration och väl i linje med de fyra värvade borgerliga tungisarna.

Utöver det är Pontus Tholin chef för investmentbolaget Nobel Investments.

Dagens Opinion har självklart sökt Pontus Tholin och Tino Sanandaji och konfronterar dem med kopplingarna till det ”hemliga” projektet. Men ingen har sagt något, även om möjligheterna till att dementera varit många.

vet du mer? 

tipsa anonymt