Kvinnan som visas på bilden är kurator på barnrättsorganisationen Bris, som samarbetar med Arla.

Hanna Gadban, författare och liberal debattör, skriver på Twitter:

”Normalisering av slöja pågår i ett mjölkkartong nära dig. Varför får vi inte se bilder på kvinnor som offrade sina liv för friheten?”

Hon uppmanar Arla och Bris att bli medlemmar i organisationen GAPF, Glöm Aldrig Pela och Fadime.

M-politikern Richard Herrey skriver:

”Men snälla Bris. Att samtidigt som kvinnor mördas i kampen för att slippa diskriminerande och förtryckande slöjtvång i världen så använder ni en dylik bild för att… ja varför egentligen?
Hur är detta förtroendeingivande för hedersutsatta flickor?”

Arlas pressavdelning skriver i ett mejl till Dagens Opinion:

”Bris kuratorer pratar varje dag med barn i utsatta situationer, ett viktigt arbete som vi stöttar helhjärtat. Vi har samarbetat i många år, bland annat genom att någon gång om året låna ut baksidorna på våra mjölkpaket. Det kommer vi att göra även i fortsättningen. På paketen informerar Bris om sin nationella stödlinje för barn, som erbjuder professionellt kuratorstöd till barn upp till 18 år, dygnet runt, anonymt och kostnadsfritt”.

Arla hänvisar sedan till Bris, som på sin hemsida ger sin bild av kritiken.

”På paketen syns flertalet kuratorer som till vardags arbetar med att möta barn i utsatta situationer. En av dessa medarbetare bär slöja. Likaså finns en illustration på Bris webb där en kurator är avbildad med slöja – vilket har lett till reaktioner och röster som menar att detta inte bör få synas i Bris kommunikation, och att det skulle skrämma barn.
Detta är inte Bris erfarenhet”.