Matti Kataja har varit på Prime i fyra år och jobbat med bland annat mediekontakter, kriskommunikation och opinionsbildning. Han har tidigare även varit pressekreterare för förra Vänsterledaren Lars Ohly och har parallellt med konsultjobbet undervisat i pr vid både Berghs School of Communication i Stockholm och Umeå Universitet. 
 
Nu värvas han alltså över av arkitektbyrån White där han blir kommunikationschef. På White kommer Matti Kataja bland annat jobba med att skapa uppmärksamhet internationellt om Whites olika projekt, som till exempel det nyligen vunna uppdraget att skapa framtidens Kiruna.
 
– Det fanns flera saker som jag tyckte var spännande med företaget. Bland annat tangerade de med en del av de frågor som jag jobbat med tidigare som konsult på Prime. Sedan är hela det område som White jobbar med otroligt spännande och ur ett kommunikativt perspektiv blir det en utmaning. Till exempel växer storstäderna, men samtidigt saknas det bostäder. Det finns många stora frågor som måste lösas och det jobbar White med på alla olika nivåer, säger Matti Kataja.
 
Hur känns det att lämna konsulteriet?
– Det känns inte speciellt. Det som alltid är lite speciellt är att när man varit 4,5 år på en arbetsplats så lämnar man ju mycket goda vänner och arbetskamrater som man haft mycket roligt med och som man jobbat nära med. Det tycker jag är ledsamt, men samtidigt är jag otroligt peppad också på att anta den här nya utmaningen. Nu får jag vara beställare istället.
 
Vad får du i lön?
– Det är en sak mellan mig och min arbetsgivare, men jag har en bra lön som jag är nöjd med.