Christina Kennedy skötte rekryteringen av en ny chefredaktör till Dagens Samhälle och blev själv anställd.

Christina Kennedy är idag chefredaktör för alla publikationer med bäring på vård och medicin, som Dagens Medicin och redaktionell chef för den avdelning som rymmer tolv av femton titlar på Bonnier Business Media. Det är också där tidningen Dagens Samhälle hamnade efter ett förvärv från Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Christina Kennedy ska nu ta klivet över till Dagens Samhälle där hon ersätter Olov Carlsson som chefredaktör.

– Jag tycker att det är ett väldigt spännande jobb. Det är ett brett uppdrag. Alla de frågorna som präglar samhällsdebatten just nu, ska Dagens Samhälle leverera på till sin målgrupp, beslutsfattare i kommuner och regioner. Redaktionen är väldigt kunnig. Jag ser fram emot att knåda fram vad nästa Dagens Samhälle ska bli tillsammans med alla på redaktionen, säger Christina Kennedy.

Du skötte ju rekryteringen av Dagens Samhälles chefredaktör, men rekryterade dig själv. Hur gick det till?
 – Det där blev ju lite spännande. Det var inte tänkt så, ju. Det var en diskussion som jag och min chef Peter Fellman förde där han gärna ville att jag skulle ta mig an det här. Vi har skruvat på hur man jobbar med redaktionell utveckling i DI-gruppen och gjort lite förändringar i organisationen. Jag hade egentligen tre jobb, men nu ska vi rekrytera en person som jobbar mer dedikerat med redaktionell utveckling för branschtitlarna. Då får jag lite avlastning och kan ta mig an ett nytt redaktionellt uppdrag.

Hur gör man när man rekryterar sig själv, hur ser anställningsintervjun ut?
 – Jag intervjuade inte mig själv. Det var en diskussion med Peter Fellman, så du får fråga honom.

En längre intervju med Christina Kennedy finns i den senaste utgåvan av Dagens Opinions prenumererade veckomagasin Veckans Brief.