Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation. I våra sju förbund ingår drygt 9 200 medlemsföretag som tillsammans har cirka 200 000 anställda. Vi är den självklara hemvisten och den samlande rösten för den svenska transportnäringen. Vår vision är ”Transportföretagen tar dig till en bättre framtid”. Det gäller både våra medlemmar och våra anställda.

Transportföretagen söker nu en kommunikatör med fokus på arbetsgivarfrågor och juridik

Om tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att kommunicera med Transportföretagens medlemsförbund och medlemsföretag i arbetsgivarfrågor. Detta sker genom att löpande arbeta med avdelningen Arbetsgivarservice och juridik i alla frågor som berör kommunikation. I rollen utgör du ett viktigt stöd till avdelningen för arbetsgivarservice, är en viktig länk till hela organisationen samt ett stöd för kommunikationschefen i arbetsgivarfrågor. Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Analysera informationsbehov och initiera nya kommunikationsinsatser
  • Ta fram och rikta kommunikation i arbetsgivarfrågor till specifika målgrupper och intressenter i transportbranschen, andra näringslivsorganisationer, myndigheter med flera.
  • Planera och genomföra kampanjer med särskilt fokus på långsiktig opinion, påverkan och arbetsgivarfrågor.
  • Löpande omvärldsbevakning och stöd till pressansvarig och kommunikationschef i pressfrågor med fokus på arbetsrätt. Löpande även ta fram proaktiv kommunikation i sociala medier
  • Säkerställa att information kring arbetsrättsliga frågor är uppdaterad och korrekt på webbplatsen.
  • Särskilt ansvara för kommunikationen under avtalsrörelsen. Under övrig tid även stödja Transportföretagens kommunikation på samhällspolitiska avdelningen.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en spännande roll med stor frihet under ansvar, med omväxlande arbetsuppgifter, i en stimulerande och utvecklande miljö. Du kommer att vara placerad i Näringslivets Hus i Stockholm, vilket är en plats där du kommer att möta många andra bransch- och arbetsgivarorganisationer inom Svenskt Näringsliv.

Du blir en del av ett team med kunniga och engagerade kollegor. Du tillhör den samhällspolitiska avdelningen, rapporterar till kommunikationschefen och ingår i ett team med sex andra kommunikatörer.

Vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Vi tillämpar kollektivavtalsvillkor samt erbjuder friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring.

KVALIFIKATIONER

Vi söker

Om du gillar att vara den som snabbt och enkelt hanterar kommunikationsfrågor på webben, i sociala medier och andra plattformar är du rätt person för oss.

För att lyckas i rollen ska du ha en strategisk förmåga att välja rätt tidpunkt och rätt kanal för kommunikation med olika målgrupper. Vi söker dig som snabbt och tydligt kan anpassa juridiska texter, göra dessa lättillgängliga och ha en känsla för hur budskap når ut och uppfattas av olika mottagare.

Du ska ha en akademisk utbildning, gärna i kommunikation och/eller statsvetenskap samt tidigare erfarenhet från arbete inom en politiskt styrd organisation. Har du även erfarenheter inom juridiska frågor eller erfarenhet från liknande bransch- och/eller arbetsgivarorganisationer är det meriterande.

Om processen

Sök gärna tjänsten omgående då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan däremot komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så sök redan idag.

Sista ansökningsdag är 5 september.

Ansök här