Om oss

Sveriges Arkitekter är fackförbundet och intresseorganisationen för alla Sveriges arkitekter och arkitektstudenter. Vi arbetar på uppdrag av medlemmarna för att arkitekter ska ha en bred och ledande roll, goda förutsättningar att verka och bra arbetsvillkor – för en bättre arkitektur.

Vår vision är Arkitektur som möter samtida och framtida behov. Det betyder att den är väl gestaltad, ändamålsenlig, hänsynstagande och hållbar. Vårt slutmål är att arkitekter har en bred och ledande roll i samhällsbyggandet.

Sveriges Arkitekter har över 14 000 medlemmar och företräder drygt 90 procent av de yrkesverksamma inom arkitektur, inredningsarkitektur, landskapsarkitektur och fysisk planering.

 

Om rollen

Som utredare blir du en del av förbundets politisk påverkansarbete för att arkitekter ska få bättre förutsättningar att skapa vackra, hållbara och välfungerande livsmiljöer. Du kommer att bevaka förbundets intressen inom samhällsbyggnadspolitiken (bygg-, samhällsplanering m.m.) Du följer de politiska processerna och tar fram underlag, analyser, ståndpunkter och remissvar. En del av arbetet innebär att jobba tillsammans med förtroendevalda i förbundets organ eller medlemmar i andra nätverk eller andra medarbetare på kansliet för att fånga upp deras expertkunskaper i olika frågor. Du skapar också samarbeten med andra aktörer och uppvaktar politiker. I rollen som utredare på Sveriges Arkitekter arbetar du tillsammans med och rapporterar till den samhällspolitiska chefen, i nära samarbete med förbundets talespersoner och kommunikationsavdelning.

 

Utbildning och erfarenhet

  • Högskoleutbildning inom statsvetenskap, juridik, nationalekonomi, samhällsplanering eller annan för tjänsten relevant akademisk utbildning minst motsvarande kandidatexamen
  • Några års erfarenhet av arbete i en medlemsstyrd politisk eller facklig organisation eller annan intresse- eller branschorganisation.
  • Erfarenhet av utredningsarbete och politiskt påverkansarbete.
  • Erfarenhet av budskapsformulering och målgruppskommunikation från arbete med att ta fram underlag, ståndpunkter, debattartiklar osv.
  • Erfarenhet av undersöknings- och analysarbete med kunskaper om undersökningsmetodiker, enkätkonstruktion, databearbetning och analys är inte nödvändigt men meriterande

 

Personliga egenskaper

Du är strategisk och analytisk och kan snabbt skapa dig en förståelse för siffror och sammanhang. Du är en god kommunikatör som kan göra komplexa underlag och texter lättförståeliga för andra och kan formulera dom slagkraftigt och målgruppsanpassat. Du är ansvarstagande och självständig men samtidigt öppen, samarbetsvillig och förstår när det är dags att förankra och involvera andra. Du kan vara snabbfotad när det behövs för att agera på aktuella frågor i samhället men har också förmåga att gå på djupet för att utreda och bereda en fråga grundligt.

Om anställningen

Vi arbetar för att arbetsplatsen ska präglas av öppenhet, mångfald och en god kollegial stämning. Anställningen är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet ligger i fina och ljusa lokaler på Storgatan i Stockholm.

Anställningen är en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av samhällspolitisk chef Margareta Wilhelmsson tel. 070 7788988 alternativt via mejl margareta.wilhelmsson@arkitekt.se.

Facklig kontakt Nina Gunne, SACO nina.gunne@arkitekt.se

Välkommen med din ansökan till jobb@arkitekt.se senast den 18 april.

Till din ansökan ska du bifoga cv och personligt brev. I ditt personliga brev ser vi gärna att du motiverar varför du skulle vilja jobba på Sveriges Arkitekter och hur du kan bidra i vårt arbete.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryteringshjälp.