LRFs vd och koncernchef Anna Karin Hatt slog om partiledarposten med Annie Lööf år 2011. Nu värvar LRF-chefen en strateg och talskrivare från Centerpartiets partiledarstab.

Det är Elin Gustafsson som rekryteras som strategisk rådgivare till LRF och Anna Karin Hatt. Hon kommer närmast från en roll som politiskt sakkunnig i Centerpartiets partiledarstab.

”Vi har identifierat ett behov av att förstärka stödet och resurserna runt vår vd, för att kunna möta den ökade efterfrågan av hennes medverkan i såväl externa som interna sammanhang, vilket i grunden är något väldigt positivt som vi vill ta tillvara på bästa sätt. Med Elin som en av Anna Karins närmaste medarbetare får vi en synnerligen väl lämpad person, med en kombination av rätt erfarenhet, bakgrund och personlighet som kommer att passa väl in både i rollen, både på avdelningen Ledningsstöd där rollen är placerad, och på LRF i stort”, kommenterar Anna Lundell, avdelningschef för ledningsstöd på LRF.

”Vi sökte en stjärna och har funnit en, i Elin. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med henne”, kommenterar Anna Karin Hatt.