Det är Tora Heckscher som är Unionens nya press- och opinionschef. Under våren har hon jobbat som producent på Nordisk Film TV för programmet Vem kan slå Anja och Foppa?

Dessförinnan jobbade hon som pressekreterare i regeringskansliet för ministrar som Peter Hultqvist, Anna Ekström och Annika Strandhäll

Hon kommer att leda pressavdelningen och rapportera till Anna Goj, chef för ledningssekretariatet, när hon börjar 1 oktober.

Hon berättar att hon sökte jobbet:

– Det har varit en av de mest gedigna rekryteringsprocesser som jag har varit med om. Jag har blivit så genomlyst åt höger och vänster och det har varit en lång process. Samtidigt har jag ägnat sommaren åt att läsa Per Anders Fogelströms böcker om Stockholm, där tar de fackliga arbetet sin början, men det är lika viktigt i dag -med nya utmaningar på en arbetsmarknad i ständig förändring.

Vad ska du åstadkomma?
 – Jag ska var en del i ett stort lag som jobbar för att människors arbetsvillkor och vardag ska stärkas.

Varför just Unionen?
 – Unionen är spännande att jobba för. Dels för bredden, de jobbar i så många branscher. Jag har själv vänner som är medlemmar och som är allt från fotbollsspelare till chefer. Det är en intressant kommunikativ utmaning att opinionsbilda när det är sådan bredd. Jag tycker att det är kul att vara på ett stort ställe, att jobba för många. En viktig del är att de har ett inspirerande ledarskap där jag får bra chefer runt omkring mig.

Vad får du för lön?
 – Jag, passar på den frågan i dag, men är nöjd och glad.