Kommunal är först ut i LO-kollektivet med att presentera egna förslag på en skattereform. Rud Pedersen-konsulten Anders Borg ska locka besökare.

Den 16 oktober håller Kommunal sitt seminarium ”Skatteväxling för välfärden”. Förutom Anders Borg diskuteras Kommunals förslag i en panel med Laura Hartman, som 1 december tillträder som Uppsala kommuns nya hållbarhetschef, Sandro Scocco, chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé samt riksdagsledamöterna Ulla Andersson (v) och Emil Källström (c).

Därmed föregår den utredning som den fackliga centralorganisationen LO just har dragit i gång tillsammans med tankesmedjan Tiden.

– Kommunal har beslutat att ha egna förslag i skattedebatten, säger Kommunals presschef Fredrik Kornebäck.

Han vill inte ge några detaljer om innehållet i förslagen, men en fråga som Kommunal har drivit hårt de senaste åren är frågan om en utjämning av skillnader mellan kommunerna.

Varför Anders Borg?
 – Förra gången var Göran Persson (tidigare finans/statsminister, S) gäst. Och då är idén att nu ha en borgerlig debattör.

Hur mycket kostar det att hyra Anders Borg?
 – Han är gratis. Vi betalar inte för hans medverkan på seminariet.

Anders Borg var finansminister (m) i Allians-regeringen 2006-2014. Idag är han delägare och konsult i pr-byrån Rud Pedersen.