Mitt under pågående avtalsrörelse drar arbetsgivar- och branschorganisationen Almega nu igång SM i lönesättning, en tävling som ska kora bästa lönesättande företag, organisation eller myndighet.
– När löner och lönesättning diskuteras då hör man oftast gnäll. I min värld, som förhandlare och arbetsgivarföreträdare, får jag ofta höra att det bara är problem, med facken som gnäller och att det är stora löneskillnader, och så vidare, säger Almegas vd Jonas Milton.
 
Tanken bakom tävlingen är enligt Jonas Milton att lyfta fram de företag och organisationer som jobbar med individuell lönesättning på ett framgångsrikt sätt.
– Varför inte fokusera på det positiva och uppmärksamma alla framgångsexempel?
 
Varför gör ni det här just nu?
– Det är bara så att idén kom upp nu, har ingen koppling till att det är lönerörelse just nu. Hade det varit om ett halvår så hade vi gjort det då.
 
Är inte det här provocerande?
– Nej, det tror jag inte. Det är klart, det finns alltid folk som blir sura. Men det här är bara positivt och ska vända på diskussionen. Det är så mycket gnäll på löner, inte minst när vi har löneförhandlingar.
 
Tävlingen drar igång idag och är öppen för företag, organisationer och myndigheter med kollektivavtal, som kan nomineras på sajten smilonesattning.se.
– Tanken är att vi ska köra det här regionalt och sen utifrån fem regionala vinnare utse en svensk mästare.
 
De regionala och den nationella vinnaren utses av en jury, bestående av Jonas Milton, Bijan Fahimi, ledamot i Almegas styrelse och huvudägare av pr-byrån Veritas pr & communications, Teresia Stråberg, som forskat kring hur anställda ser på individuell lönesättning, samt Apotekets varumärkesdirektör Eva Fernvall.
 
En vinnare utses vid årsskiftet.
Ardalan Samimi