– Jag är här för att finnas på plats ifall det behövs, för att ta hand om det som rör nätaspekterna av detta. Svara på alla möjliga nätfrågor, om man ska anmäla bilder man ser, vad konsekvenserna är av bilder som finns på nätet eller vad det kan vara, säger hon.
 
Det var i tisdags som kravaller utbröt i Göteborg, när hundratals ungdomar samlades utanför Plusgymnasiet till följd av att en person lagt bilder på flera unga tjejer på Instagram med kränkande kommentarer.
 
Brit Stakston, som är konsult på JMW och expert på sociala medier, har tidigare jobbat med friskolekoncernen i fråga om kompetensutveckling och kommer att stanna endast över dagen.
 
– Brit är riktigt duktig på ungdomar och internetanvändning. Hon ska vara med därför att vi tycker det är viktigt att om folk har frågor som rör hennes område, så ska de kunna få svar på det. Hon har ingen mer uttalad roll än, exempelvis de från Fryshuset. Vi stärker upp helt enkelt på alla fronter, säger Academedias kommunikationsdirektör Paula Hammerskog, som också driver den egna byrån Paulas Byrå.
 
Hur bedömer ni situationen nu?
– Väldigt lugnt. Vi har just haft personalmöte och eleverna har nu fått gå in.