Byrån A Beautiful Soups nya public affairs-konsult började sin första dag på nya jobbet med att hämta ut en mobiltelefon och en dator. Sedan bar det av för arbete i hemmet.

– Det är en märklig tid att introducera en ny medarbetare. Men vi jobbar alla hemma. Man ska göra som myndigheterna säger Emelie Löthgren, vd för A Beautiful Soup.

Byråns nya konsult är Fredrik Timell, som senast kommer från byrån Six Years Plan. Det innebär att byrån består av sju medarbetare, varav en jobbar i Göteborg.

– Vi har mycket att göra även om saker flyttas fram och förändras. Vi sitter inte och rullar tummarna och det är också budskapet till kunderna. Det är nu man har tid att göra de där långsiktiga sakerna, som att skriva en kommunikationsplan. De som har suttit och väntat och varit oroliga, får det tufft.

– Mötesplatser och seminarier lägger vi digitalt och det är häftigt att se. Möjligheten har funnits men ändå har människor träffats irl, nu kommer vi kanske att bli lika bekväma med att träffa varandra digitalt.

Jobbar ni med Almedalsveckan?
– Ja det gör vi. Vi kör tre stadsutvecklingsdagar så arbetet pågår för fullt.