Imorgon tas det formella beslutet i landstingsstyrelsen om Toivo Heinsoo, idag tillförordnad landstingsdirektör, som ordinarie. Beslutet togs efter rekryteringsprocess, vilken 60 personer deltog.
– Jag och Toivo har jobbat ihop under ett halvår och det väldigt bra. Men att enbart utse en person som jag tycker är bra håller inte, utan personen måste kritiskt granskas. Därför använde vi oss av en rekryteringsfirma, säger Torbjörn Rosdahl, (m) finanslandstingsråd.
 
60 personer visade intresse för posten, varav 20 stycken kallades på intervju, berättar han. Därefter sållades skaran ner till fem, som blev till tre, som blev till två slutkandidater.
– De granskades under en heldag, där det testades ledarskap och presshantering med mera. Båda var duktiga, men Toivo vann.
 
Ett beslut som Torbjörn Rosdahl uppskattar.
– Det känns jättekul. Han är erkänd dom en av Sveriges bästa sjukvårds- och hälsoadministratörer. Vad som gladde mig var också att det fanns ett så stort visat intresse för posten. Men han blev hårt granskad och visade sig vara bäst.
 
– Jag är en gammal räv i branschen och vet att det alltid kommer riktas kritik, både mot mig och mot Toivo. Men i det här fallet kan det i alla fall inte riktas kritik mot valet om honom som ett resultat av att vi är polare, säger Torbjörn Rosdahl.