Försäkringsbranschens fackförbund Forena värvar en ny pressansvarig som senast kommer från fackförbundet Elektrikerna och en egen pr-byrå.

Det är Mikael Romero som kliver in som pressansvarig på Forena.

– Jag slutade på Elektrikerna för ett år sedan och har jobbat i min egen pr-byrå under det senaste året. Så dök jobbet upp. Jag tycke de lät jättespännande, säger Mikael Romero, och fyller i med passion:

– Jag älskar att jobba i fackföreningsrörelsen. Men för det mesta har jag jobbat på LO-sidan. Så det ska bli extra kul att jobba med ett TCO-förbund. När jag träffade Forena kände jag att de hade driv och energi i sitt politiska påverkansarbete, sådant jag brinner för och har försökt få andra fackförbund att intressera sig för.

Vad hände på Elektrikerna, var det kortslutning?
 – Det har jag lämnat bakom mig. Jag jobbade där i fyra år och kände mig färdig med det.

Vad ska du uträtta?
 – Jag ska bidra med mitt kunnande när det gäller medierelationer och mediekontakter. Jag är väl förtrogen med hur politiken förändras och hoppas kunna bidra till frågorna Forena ska driva, framförallt pensioner och försäkringar, nu när välfärdssamhället skakar och tilliten för institutionerna rasar i mätning efter mätning. Då blir det mer aktuellt att driva frågor om kompletterande försäkringslösningar. Folk vill ha trygghet och det är vad Forena jobbar med.

Vad får du för lön?
– Nej, det vill jag inte prata om.