Han uttrycker också en hel del kritik mot partiledningen och hur partiet sköts:
”Jag ogillar hur partiledningen struntar i stadgarna och vanlig mötesordning och mötesregler när de ogillar något, som skedde på t.ex. Landsdagarna 2015. Jag ogillar hur man skruvar på arbetsordningen på mötena, för att försvåra att kritiska röster ska få komma till tals. Jag ogillar hur man uteslöt SDU, även om jag ansåg att uteslutningen behövde göras. Men man gjorde det i direkt strid med stadgarna och framför allt: på Landsdagarna 2015 nekade man minst två valda delegater att få lägga fram sina yrkande angående dagordningen. Detta nekande var ett direkt stadgebrott och mötesordningsbrott.”
Ted Ekeroth tycker också att SD-ledningen kompromissar för mycket för att få till ett regeringssamarbete:
”Vi ska ta ytterligare steg för att visa riktningen, inte som man hör idag, vara kravlös inför samarbete med Moderaterna, ett parti som varit huvudansvarig när det kommer till förstörandet av vår nation. Istället verkar vi lämna över stafettpinnen till andra, och istället gå på sparlåga. Anledningen synes vara att man är villig att göra ganska mycket för att hamna i regeringsställning. Ett exempel: NATO. Här har man deklarerat att man har samvetsfrihet för att som SD:are propagera för ett NATO-inträde. Partiledningen uppger sig vara emot fortfarande. Men varför då prata om samvetsfrihet, när det finns Landsdagarsbeslut på att inte gå med i NATO?”
Ted Ekeroth vittar också om att det inte är en picknick att jobba som politiker inom Sverigedemokraterna:
”Många personer har visat sig vara rejält falska, oärliga och lismande: hyllar en när man träffar dem, spyr galla så fort man inte är på plats. I många fall är jag chockad över "Dr Jekyll and Mr Hyde"-attityden jag sett och hört.”
Och det är partiledningen som är ansvarig för partikulturen:
”Det där med att inte våga sätta ner foten, säga ifrån, tycka annorlunda? Det är ett enormt problem inom SD. Partikulturen är att inte säga emot. Partikulturen är att valberedningen bestämmer valen, inte medlemmarna. Ogillar man valberedningens förslag och väljer att arbeta för andra förslag, då är man haverist, kuppmakare och bråkstake. Denna inställning är något som kommit uppifrån, och sipprat ner genom organisationen.”
Kommentarer
Skriv ny kommentar