Platsannonser

A Beautiful Soup söker PR/PA-konsult


Är du PR/PA-konsult på mellannivå med erfarenhet av att jobba på byrå och leda projekt, samt har ett intresse för stadsutveckling och hållbarhet?

Då kanske vi på A Beautiful Soup kan fortsätta att växa tillsammans med dig? Vi jobbar med många spännande och starka varumärken, och förverkligar drömmen om att förbättra världen med god kommunikation. Vi är beredda att ge dig stort ansvar och goda utvecklings-möjligheter. Nu söker vi två konsulter till vårt Stockholmskontor.

Är du en person som får saker att hända och alltid ger det lilla extra? Hör av dig till vår vd med CV emelie.lothgren@abeautifulsoup.se

A Beautiful Soup är en PR-byrå som är specialiserad på public affairs inom hållbar stadsutveckling. Vi jobbar med uppdrag som rör bygg- och fastighet, energi, mobilitet- och transport, digitalisering och vatten- och avfallsfrågor. Våra uppdrag handlar ofta om att påverka beslutsfattare inom kommuner och regioner. Vi finns i Stockholm och Göteborg med hela Sverige som arbetsfält.

LENNOX SÖKER KONSULTER


Har du några års erfarenhet av att jobba på PR-byrå med eget kundansvar? Är du lika bekväm med att rådge företagsledningar i strategiska frågor som att ringa journalister? Skriver du utmärkt svenska och engelska? Vill du jobba på en värderingsdriven byrå som förstår kopplingen mellan lönsamhet, kultur och rimliga arbetsvillkor? I så fall kan du vara den vi söker.

Om oss: Lennox PR är en medarbetarägd PR-byrå i Stockholm. Att arbeta på Lennox PR är att ta en aktiv roll i att lösa våra kunders kommunikationsutmaningar. Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter, kollektivavtal och vinstdelning på samma villkor för alla. Och utsikt över Saltsjön.

Maila din ansökan till info@lennoxpr.se

 

 

Projektledare till editK

editK är en fullservicebyrå inom PR som arbetar kundnära och dedikerat med varumärken inom livsstil, hälsa och entreprenörskap. Vi vurmar för person-PR och att göra skillnad genom våra uppdrag. Vi är en värderingsstyrd organisation och väljer därför att tacka nej till uppdrag kopplade till alkohol, tobak, spel och kirurgiska skönhetsbehandlingar. Vårt mål är att bygga Sveriges mest uppskattade PR-byrå.

 

Projektledare/PR-konsult

Nu söker vi en erfaren projektledare/PR-konsult som kan planera och ta ut PR-kampanjer operativt. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt och i team, jobba utifrån satt budget och hålla deadline. Du har ett bra helikopterperspektiv, är bra på att sälja in dina idéer till andra. Du kan delegera och kravställa när det krävs. Du har ett upparbetat nätverk inom media och vill vara med och bygga ett glatt team. Du är baserad i Stockholm och rapporterar direkt till vd.

 

Skicka ditt CV med en motivering varför du vill bli vår kollega till vår vd: Edit Künstlicher på mail edit@editk.se. Vi intervjuar löpande men vill gärna ha din ansökan senast den 15 mars. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi sitter centralt på Riddargatan 12 i Stockholm. Läs gärna mer om vårt arbete på editK.se.

 

 

Press- och opinionsansvarig till Studieförbunden

Press- och opinionsansvarig

Studieförbunden i samverkan är en bransch- och intresseorganisation med fokus på folkbildningspolitik. För att kultur och bildning ska nå ut brett i hela landet krävs ett starkt politiskt stöd för studieförbunden som samhällsaktör. Vår primära målgrupp är politiker, beslutsfattare och opinionsbildare.

Vi är en idéburen organisation och våra ledord är demokrati, kultur och bildning. De tio studieförbunden bidrar till lärande tillsammans med föreningsliv och engagerade människor i hela landet. Folkbildande aktiviteter är till exempel studiecirklar, föredrag och verksamhet på musikhus. Genom folkbildning ges fler möjlighet att höja sina röster och delta i samhällsdebatten. Våra medlemmar är: ABF, Folkuniversitetet, Ibn Rushd, Kulturens Bildningsverksamhet, Medborgarskolan, NBV, Sensus studieförbund, Studiefrämjandet, Studieförbundet Bilda och Studieförbundet Vuxenskolan. Medlemsförbunden har verksamhet i alla landets kommuner.

Studieförbunden är en liten arbetsplats med korta beslutsvägar. Vi är 13 personer som arbetar på organisationen. Hälften utvecklar IT-system för studieförbund och hälften arbetar med att föra fram och påverka i studieförbundens frågor. Det är väldigt tillfredsställande och meningsfullt att arbeta för att människor ska få större möjlighet till bildning, utbildning och kultur. Vi har moderna och attraktiva lokaler på Dalagatan centralt i Stockholm. Vi har kollektivavtal.

Arbetsuppgifter:

 • Ta fram mediestrategier och kommunikationsplaner.
 • Ansvara för presskontakter, både proaktivt och reaktivt.
 • Skriva pressmeddelanden, debattartiklar och andra texter.
 • Nyhetsvärdering och medieanalys.
 • Utveckla pressrum och mediebevakning.
 • Paketera budskap och skapa innehåll till egna kanaler och plattformar.
 • Bidra till kansliets övergripande kommunikations- och påverkansarbete.
 • Samverka med våra medlemsorganisationer.

Vi arrangerar egna konferenser och seminarier samt deltar vid olika event. I arbetet ingår därför att tillsammans med kollegorna planera, genomföra och utvärdera våra arrangemang.

Kvalifikationer: 

 • Har minst 5 års erfarenhet och dokumenterat goda resultat av strategiskt och operativt arbete som pressekreterare eller motsvarande roll.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.
 • Har ett väl utvecklat kontaktnät inom media, politik och organisationer.
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som är relevant för tjänsten.
 • Vana av ljud- och bildredigering samt fotografering.

Meriterande: 

 • Vana att arbeta mot riksmedia och dess redaktioner.
 • Erfarenhet av demokratiskt föreningsarbete och folkbildning.
 • Kunskaper och erfarenhet av att medieträna chefer och andra talespersoner.

Förmågor och färdigheter:  

 • Du är resultatinriktad och van att hålla deadlines.
 • Du tar initiativ och tänker kreativt.
 • Du tar ansvar, prioriterar och arbetar strukturerat för att nå uppställda mål.
 • Du kan arbeta både självständigt och i grupp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering i Stockholm.

Mejla din ansökan, med personligt brev och CV, till rekrytering@studieforbunden.se senast den 28 februari 2021. Vi rekommenderar att ansöka snarast då vi har ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

För information om tjänsten, kontakta generalsekreterare David Samuelsson: david@studieforbunden.se, 070-543 27 39 eller Public affairs-ansvarig Lotta Nordholm, lotta@studieforbunden.se, 070-352 57 58.

För kontakt med facklig representant, kontakta Ebba Ringborg, ebba@studieforbunden.se, 072-565 52 22.

Vi rekryterar utifrån kompetens och strävar efter ökad mångfald, lika rättigheter och mot diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Downtown söker flera politiska rådigvare

På Downtown Advisors är vi experter på Public Affairs och specialiserade inom stadsutveckling, transport och mobilitet. Vi är seniora politiska rådgivare som vägleder företag och organisationer från hela världen som bättre vill förstå och analysera det politiska landskapet, hur beslutsprocesser fungerar och hur man gör för att säkerställa sina affärsintressen.

Tillsammans har vi många års erfarenhet och djupgående kunskaper inom Public Affairs som hjälper våra uppdragsgivare att skapa attraktiva, moderna och hållbara samhällen.

Vi söker fler rådgivare som passar in i vårt team! Har du politisk bakgrund eller erfarenhet av att arbeta med Public Affairs på företag eller branschorganisation? Skicka CV och ansökan till info@downtownadvisors.se

Annonsera på DO jobb

På DO jobb finns lediga tjänster inom kommunikation, digitalisering och opinionsbildning.
Annonserar du via DO jobb når du ut via Dagens Opinions egna kanaler och sociala medier.
Vi kommer att jobba hårt för att din annons ska synas.
Ingen färdig annons? Lugn, det fixar vi.

Mejla över text, bild och logga, så är du snart uppe med din annons.

pris: 4 900 för en vecka och 7 900 kronor för två veckor, moms tillkommer

Hör av dig till: annonsera@dagensopinion.se