Platsannonser

Futurion söker PR- och kommunikationsansvarig

Futurion söker dig som vill driva, utveckla och praktiskt genomföra tankesmedjans kommunikationsarbete. Ett särskilt ansvar ligger på att utveckla de digitala närvaron samt att utveckla olika former för att sprida den kunskap och de rapporter Futurion tar fram.

För att lyckas i rollen är du kreativ, en skicklig skribent och har en bred kompetens inom kommunikationsområdet. Du växlar snabbt mellan strategiska perspektiv och operativt genomförande och har leveransen i fokus. Du trivs med att arbeta i ett litet team där alla hjälps åt och bidrar till helheten. Du är väl insatt i samhällsdebatten och ser hur Futurions arbete kan kopplas till dagsaktuella frågor. Du är van vid att förpacka budskap och göra fakta lättillgänglig. Du är prestigelös, har ett starkt driv och arbetar självständigt. Du trivs bäst när du arbetar i sammanhang där du har mycket kontakt med människor, driver flera olika typer av projekt samt tar egna initiativ och driver dina projekt i mål.

läs mer och ansök

TCO söker Presskommunikatör

Vill du vara med och utveckla TCO till en ännu bättre påverkansorganisation gentemot beslutsfattare i Sverige och EU? Vi vässar vårt påverkansarbete och söker en presskommunikatör till TCO:s kansli.

Arbetet

I frontlinjen för TCO:s påverkansarbete finns kvalificerade utredare, jurister och kommunikatörer. Du kommer att ingå i kommunikationsteamet som består av sju personer.

Som presskommunikatör arbetar du med både strategiskt och dagligt operativt press- och kommunikationsarbete. Du kommer ha nära samarbete med utredare, presschef och övriga kommunikatörer.

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som är samhällsintresserad och har flerårig erfarenhet av arbete med politiskt påverkansarbete inom den samhällspolitiska sektorn, till exempel Regeringskansliet, riksdagen, politiskt parti eller intresseorganisation.

Du ska ha god kunskap om de politiska beslutsprocesserna och ett brett nätverk inom media och bland beslutsfattare och opinionsbildare. Du är van att leda kommunikationsprojekt. Du ska också vara en vass och snabb skribent som är skicklig på att formulera budskap och uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du behöver ha stor vana vid att kommunicera via webb och sociala medier. Kunskaper i att producera film är meriterande.

Du delar TCO:s värderingar och vi ser gärna att du har erfarenhet av facklig eller annan samhällsinriktad verksamhet.

Dina egenskaper

Du är en prestigelös och praktisk problemlösare som är drivande, målinriktad och positiv. Du har lätt att arbeta såväl enskilt som i grupp samt att bygga nätverk och relationer.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om befattningen, kontakta Lisa Wärn, kommunikationschef.

Frågor om rekryteringsprocessen och anställningsvillkor besvaras av Maria Hammarström, personalsamordnare.

Kontaktperson för Unionenklubben på TCO:s kansli är Kristina Mattsson.

Samtliga nås på 08-782 91 00.

Välkommen med din ansökan senast den 13 maj 2019 till personal@tco.se.

Cancerfonden söker dig som vill driva politiskt påverkansarbete

INTRESSEPOLITISKT SAKKUNNIG PREVENTION

Vill du vara med och påverka folkhälsopolitiken för att färre ska drabbas av cancer? Cancerfonden söker dig som vill driva politiskt påverkansarbete och tillsammans med oss göra skillnad.

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. För att komma närmare visionen arbetar Cancerfonden med forskningsfinansiering, påverkansarbete och kunskapsspridning. Sedan Cancerfonden grundades 1951 har de delat ut närmare 10 miljarder kronor till svensk cancerforskning.  

Forskning visar att minst en tredjedel av alla cancerfall kan förebyggas. Därför satsar Cancerfonden på området prevention för att påverka politiken och bidra till att höja kunskapen om levnadsvanor och kopplingen till cancer. Vill du vara med oss i vårt viktiga arbete?

Om tjänsten

Som Intressepolitiskt sakkunnig Prevention driver och utvecklar du Cancerfondens intressepolitiska arbete genom påverkansarbete, opinionsbildning och nätverkande. Med utgångspunkt i Cancerfondens intressepolitiska program ansvarar du för att strategiskt och operativt utveckla det intressepolitiska arbetet och driva Cancerfondens prioriterade folkhälsopolitiska frågor.

Du säkerställer att Cancerfonden är en aktiv röst i den folkhälsopolitiska debatten genom att nätverka och bygga relationer för att frågorna ska få genomslag. Du träffar regelbundet relevanta intressenter inom riksdag och regering, myndigheter, landsting och ideella organisationer. En annan viktig del i rollen är att analysera relevant dagsaktuell politik, ta fram underlag samt bistå med expertkunskaper inom främst folkhälsopolitiska frågor.

Tjänsten är placerad på enheten Prevention och du rapporterar till enhetschefen. Enheten är i en uppbyggnadsfas och kommer under året att bestå av fyra medarbetare. Du ingår även i ett team med kollegor som arbetar med opinionsbildning och driver politiskt påverkansarbete inom andra områden på Cancerfonden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driva Cancerfondens prioriterade frågor inom folkhälsopolitiken gentemot politiker och beslutsfattare
 • Ta fram strategier och handlingsplaner kring det politiska påverkansarbetet
 •  Skapa kontaktytor och samverka med relevanta beslutsfattare och organisationer för att driva Cancerfondens intressepolitiska frågor gällande prevention
 • Agera expert på området internt och externt
 • Skriva och ta fram relevanta underlag som t.ex. remissvar, mötesunderlag, omvärldsanalyser och underlag till generalsekreteraren
 • Omvärldsbevakning

Kandidatprofil

Erfarenhet/Utbildning

 • Relevant arbetslivserfarenhet av politiskt påverkansarbete t.ex. inom politiken, ideell sektor eller intresseorganisation
 • Mycket god kunskap om svensk inrikespolitik och de politiska processerna
 • Relevant akademisk utbildning inom statsvetenskap, folkhälsovetenskap eller motsvarande

Personliga egenskaper

 • Intresse för folkhälsopolitiska frågor och politik
 • Duktig relations- och nätverksbyggare
 • Stort nätverk bland beslutsfattare
 • Duktig skribent
 • Driven
 • Noggrann
 • Självständig och initiativrik
 • God samarbetsförmåga och bra lagspelare

Att arbeta på Cancerfonden

På Cancerfonden visar vi respekt och förtroende för varandra. Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision – att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, möjligheten till promenadmöten, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. För mer information kontakta Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007 alt e-post: ake@brightness.se

Välkommen med din ansökan redan idag och senast den 23/4. Intervjuer kommer att ske löpande.

Har du frågor om hur det är att arbeta på Cancerfonden och området prevention ring gärna: Simon Holmesson, Intressepolitiskt sakkunnig, 08-677 10 35 för mer information (ej rekryterande chef eller ansvarig för rekrytering).

RP PEOPLE KOMPETENSFÖRSÖRJER INOM PUBLIC AFFAIRS

KLINTBERG NILÉHN SÖKER SOCIAL MEDIA MANAGER


Nu söker en av landets mest framgångsrika contentbyråer en Social Media Manager. Om dig? Du uppskattar att jobba med några av Sveriges starkaste varumärken och tycker precis som vi att kvalitet är det viktigaste av allt. Vi ser gärna att du haft en liknande tjänst i minst tre år och har stenkoll på vilken typ av content som funkar i vilka kanaler. Du är även grym på att mäta effekterna av innehåll samt optimering och analys. Du kommer att jobba med våra befintliga kunder men förväntas även att delta i pitcher och i arbetet att hitta nya kunder. Välkommen till en byrå där det är lätt att utvecklas och växa i sin roll!

Är det dig vi söker? Hör av dig till Elin af Klintberg, kreativ chef.
E-mail: elin@klintbergnilehn.se
Mobil: 070 716 43 35

Annonsera på DO jobb

På DO jobb finns lediga tjänster inom kommunikation, digitalisering och opinionsbildning.
Annonserar du via DO jobb når du ut via Dagens Opinions egna kanaler och sociala medier.
Vi kommer att jobba hårt för att din annons ska synas.
Ingen färdig annons? Lugn, det fixar vi.

Mejla över text, bild och logga, så är du snart uppe med din annons.

pris: 4 900 för en vecka och 7 900 kronor för två veckor, moms tillkommer

Hör av dig till: annonsera@dagensopinion.se