Maria Robsahm: Ann Heberlein angrep oss på ett fullständigt bisarrt vis

Publicerad 2017-12-21, 02:03

GENMÄLE. När Ann Heberleins stängs av från Facebook pekar hon ut bland annat Maria Robsahm, debattör, journalist och tidigare medlem i Fi och Liberalerna, som en av personerna som ligger bakom anmälningar till den sociala medier-tjänsten. Här ger Maria Robsahm svar på tal.
När Ann Heberlein i en intervju i Dagens Opinion beklagar sig över att hon har blivit avstängd från Facebook så dyker mitt namn upp. Jag är enligt

Ann Heberlein ”en av de vänsteraktivister som har gått samman för att anmäla henne”. Dessutom beskrivs jag som ”Maria Robsahm på #jagärhär”.
 
Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är en av 76 666 medlemmar i denna Facebookgrupp. Men det är också det hela. Jag har aldrig varit engagerad som moderator eller admin, jag har aldrig deltagit i gruppens interna diskussioner – jag har enbart deltagit som vilken medlem som helst.
 
Men denna skröna har bitit sig fast såpass att även nazisterna numera är övertygade om att gruppen #jagärhär drivs av Mina Dennert och undertecknad. Inget skulle ha gjort mig stoltare men det är tyvärr inte sant. Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara.
 
Den andra osanningen som Ann Heberlein ägnar sig åt är påståendet att jag har varit inblandad i någon sorts samlad attack mot henne. Den lilla ärtan av sanning under prinsessan Ann Heberleins alla dunbolster är att hon angrep mig och min man på ett fullständigt bisarrt vis tidigare i höstas. Jag hade inte brytt mig så mycket om det, om det inte i tiden hade sammanfallit med att jag blev uthängd av sajten Gangrape Sweden. I det läget visade jag Ann Heberleins påhopp för min och min mans personliga vänner och de reagerade starkt.  Och Ann Heberlein blockades av Facebook för det infama påhoppet på mig och min man.
 
Det var det hela. Ingen massanmälan, ingen förföljelse, bara en riksdagskandidat som med namns nämnande anklagade två privatpersoner på ett mycket olustigt vis.
 
När det gäller min egen avstängning häromdagen så har Facebook redan bett om ursäkt för sitt misstag. Jag uttryckte kritik mot Nordfront för deras antisemitism. Det tog inte särskilt lång stund för Facebook att inse att en kritik av antisemitism inte är detsamma som antisemitism.

Det som Ann Heberlein nu har stängts av för, vet jag ingenting om.

Maria Robsahm
, debattör och journalist 

Kommentarer

Vi är många som är medvetna om gruppens sätt att angripa meningsmotståndare. De som sprider hat är gruppen som Maria är medlem i. Ni som inte tror på mig kan självakolla upp hur pass hatiska gruppens medlemmar egentligen är. Men vad ska man förvänta sig utav en grupp som får betalt utav sossarna för att tysta folk som påtalar sanningen. Ni är körda Maria, ni har redan förlorat. Det här är era sista dödsryckningar innan ni helt försvinner.
Nu har jag läst artikeln som Maria Robsahm kritiserar och jag kan lugnt konstatera att Maria har läst fel och missuppfattat precis som hon och vänstern alltid gör. Det är ett ohederligt och dessutom meningslöst sätt att debattera på.
Det går att påstå precis vad som helst men att ha rätt är betydligt svårare.
Vet alla att Maria Robsahm tidigare hette Carlshamre? Det gör listan på hennes "meriter" mycket längre. Att hon är med i #jagärhär säger mycket om den gruppen. Det är pinsamt att sossarna gav ett pris till dem. Pinsamt även för Anna Lind.
Maria Robsahm, jag hade nog också "angripit" dig, på det vuxna hövliga sättet som jag gör när jag meddelar personer om min åsikt, utan att för den skull nedvärdera min motsatta part. Jag agerar fullständigt normalt enligt gängse normer. Detta sättet är inte ditt sätt. Därför ställer det till problem. För lite för många.
Vänsterkommentarerna till stöd för ett av sina nättroll strömmar in. Oväntat..
Maria Robsahm Du va ju med i ARCR och ringde folks arbeten bara för att dom sympatiserade med SD. Sluta hyckla om vad du inte gjort.
76000 personer stor FB-grupp....Robsahm satt och såg förlägen ut på SVT när en av programledarna berättade att hon fanns uppsatt som medlem i ett annat av Robsahms Facebook-projekt utan att någonsin ha anmält sig.Programledarens "vänner" hade nog anmält henne var förklaringen enlgt de ansvariga. Det där är siffror man inte ska bry sig så mycket om.
"Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är" Ja sanningen behöver alltid dras ur en vänsteraktivist om den ska komma fram alls!
Trollen härjar i kommentarsfälten. Maria är en hedervärd person och demokrat. Heberlein inte.
Robsahm skriver "Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara." Hur kan du få det till att hon inte står för "deras aktiviteter"? "Hönshjärnor"? Härligt argumenterande där Fredrik...
Fredrik det du kallar ”löjlig pöbelgrupp” är alltså en 76000 personer stor FB-grupp som tröttnat på just pöbelbeteende med hat och hot. Ingen i denna grupp använder hat eller hot i debatter eller diskussioner. Kan du säga samma ssk om ditt eget beteende? Eller ens i din kommentar här? Har du så dåliga argument att du inte kan avstå invektiv eller komma med något annat än att personen du tilltalar ska vara tyst?
Cry me a river, snowflake! :D
Var någonstans står det i texten att Maria R inte står för gruppens aktiviteter? Det skulle jag önska ett svar på! Det andra är varifrån du hämtar ditt uttalande om hur gruppen #jagärhär agerar? Från ett gäng mörkermänniskor som ägnar stor del av sin tid till att skapa konspirationsteorier? Jag tycker det är bedrövligt - för att inte säga mycket sorgligt - att det sprids en mängd befängda och missaktande lögner om 76666 människor, som ger så mycket av sin tid för att dämpa hat och få ner den oerhörda mängd osanningar som florerar på nätet. Har du inte fakta om vad #jagärhär gör, borde du hålla tand gör tunga!
Alla som inte håller med den förutsägbart obalanserade Heberlein är "vänsteraktivister". Hennes offerkofta är nu så stor att den täcker halva Skåne.
En blogg stängdes av för evigt pga - pornografi! Alltså är jag blind eller dement, när jag inte ens har sett en baddräktsbild på den bloggen under alla år. En stängdes av från FB pga en liten bild av en hand. Jag stängdes av för att någon hade lagt upp en bild från Systembolagets sortiment med flaskor av märket "Negrita" (spanskt - creole) och någon frågade vad ordet betydde. Jag var dum nog att översätta det, och det blev 30 dagar. Borde inte SYSTEMBOLAGET också blockeras från FB? Men vårt nya amatör-STASI vågar väl inte det? https://www.dn.se/kultur-noje/darfor-ville-manniskor-i-ddr-ange-varandra/
Vem bryr sig, en löjlig pöbel-grupp utan ryggrad på Facebook? Om du inte står för deras aktiviteter bör du väl gå ur den? Ett förslag, om du har en åsikt, argumentera för den själv istället för som en bland 70 000 andra hönshjärnor. Det är skönt att gömma sig i åsiktsflocken eller hur!
Frågan är vad gränsen för förtal ligger? Ann Heberlein går över alla gränser. Önskar dig och din man god jul och tack för allt ni gör ❤️

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.

MP vill stoppa engångsartiklar – och skärpa kraven på marknadsföring

Handelsministerns statssekreterare får jobb i Chile

Acne Studios vann regeringens Exportpris

Ann Linde (s) och vd Mattias Magnusson (acne)

ANNONS: DIGITAL KOMMUNIKATÖR TILL INNOVATIVT FINANSBOLAG

Polisen i Moderaternas reklamfilm får JO-kritik

ANNONS: SKL SÖKER OPINIONSBILDARE

Inga storstäder när partiledarna väljer orterna som format dem

Eon, H&M, Scania och Siemens bildar fossilfri koalition

Stefan Löfven (s) gör snabbvisit i Almedalen

ANNONS: STIM SÖKER SENIOR LEGAL COUNSEL FÖR PÅVERKANSARBETE

ANNONS: UNION TO UNION SÖKER KANSLICHEF

Civilingenjör blir komchef på Schibsted

SABRE: Narva är årets byrå i Norden

Sven Hagströmer värvar Anna Kinberg Batra

Klart med Bemanningsföretagens nya namn

Byrån som ersätter F&B på IQ

Ägarna lägger ner Finest

Humanisterna ska kampanja bort religiösa friskolor

Ulf Kristersson (m) håller sommartal

Göran Greider: Kanske borde partisekreteraren (s) avgå

IPSOS: SD allt närmare M och S

Hamnarbetarförbundet sågar Svenskt Näringslivs rapport: De vill få igenom lagändringen

Färsk byrå vinner Postnords stora pr-upphandling

(Visst) politiskt jubel över nej till Nobel Center

Svenskt Näringsliv: Hamnkonflikten kostade 4,5 miljarder

Hyresgästföreningen: Södermalm och Majorna har lika låg mångfald som Pajala

Moderaterna vill kriminalisera moralpoliser

LO vill höja det statliga skattetrycket

ABBA-Benny och Malena Ernman sjunger för Fi

Slumnätverk lanseras i Sverige

Aida Hadzialic medlar för lärarna

Paues Åberg upp 25 procent

Tre nya i Svensk Handels styrelse

Tillväxtverket sjösätter Sweden Food Arena

Skandia lanserar politisk sparreform

Amazing Alice backar men delar ut vinst

Landsbygdsriksdagen gav nya politiska förslag

Veckans Brief 17: Miljonmedierna som pr-konsulterna ignorerar – SDs hemliga valgeneral

SIFO: V förbi C – partiledardebatten lyfte inte S

Lernia lanserar eget journalistpris

Dött lopp mellan blocken hos TCO-väljarna

Datainspektionen vill hitta på ett eget namn

Hallvarsson anlitar Christer Gardell som prisutdelare

Här är SDs nya lokal i Almedalen

TV4 lägger två tunga valdebatter utanför Stockholm

Svenska Akademin tar in kris- och kommunikationskonsulter

Gullers köper contentbyrå – i Göteborg

Alliansens ekonomiska tungviktare om vägen till regeringsmakten

KU minus V och SD vill sätta stopp för ökat apanage

Medborgerlig Samling visar proffs på bussbakar

Regeringen lägger 500 miljoner på ai-center

Så ska Anna König Jerlmyr (m) bli finansborgarråd

Anna König Jerlmyr (montage)

Moderaternas ombudsman i Stockholm lämnar politiken

S kan tappa 6 procentenheter i Norrbotten

Centerpartiet vill fasa ut engångsplast

Axfood kniper Clas Ohlsons komdirektör

Svagaste tillväxten i Stockholm på fem år – och Brexit hotar

Lyft för Grand Relations

Forskare: Högerpolitiker är snyggare och får fler röster

Transport har hittat ersättare till Nordea

Företagsklimatet i storstäderna halkar efter

Naturskyddsföreningen korar bäst och sämst parti i miljöpolitik

Klart för politisk infekterade Västlänken

Svensk byråkoncern trea på tillväxt i världen

Medicheck utser pr-byrå

De nordiska näringsministrarna pratar it och transporter i Stockholm

H&H bygger ut styrelsen

Juno ökar men minskar i lönsamhet

David Lega gör tv – byggbolag sponsrar

CUF byter styrelse och definierar sig

Tidigare pr-konsult tar över RFSL

”Om att Stefan gör en Fredrik – med stängda hjärtan”

Moderaterna går till val på likhet för alla

”Socialdemokraternas migrationstaktik riskerar att ge dubbelt rösttapp”

Sverigedemokraterna drar ifrån igen i sociala medier

ANNONS: KIMM HAR JOBBEN DU KAN SÖKA I HELGEN

Ledarskribenterna som modererar Moderaterna

INIZIO: Ännu inget genomslag för S nya migrationspolitik

Startar byrå för att profilera kvinnliga politiker

Här är regeringens rymdstrategi

Resumés webbchef till Klarna

Skanskas presschef bygger egen låda

Jurist blir chef för samhällsrelationer på Systembolaget

Westanders ägare får dela på miljonbelopp

Norwegian anser sig skapa miljardaffärer i Sverige

Regeringen slarvar med att räkna på arbetsmarknadsprogram

Medborgerlig samling fyller på (med) nytt folk

Facebook bekräftar ny miljardinvestering i Luleå

Han är Rud Pedersens Göteborgschef

Sveriges mest ansedda organisationer – Saco slår LO

Diplomat värvar från Handelskammaren, regeringen och skolan

Pa-konsulterna om partiledardebattens vinnare och förlorare

DEMOSKOP: Tapp för de rödgröna – upp för SD

Akademikerna får (delvis) ny styrelse

Här är väljarnas viktigaste frågor – tapp för S

S-ledamot avgår i förtid i protest mot stramare migrationspolitik

IQ handlar ny byrå – samarbetet med F&B bryts

Här är S stramare migrationspolitik

Kärnhuset ner 21 procent

Här är Moderaternas nya klimatpolitik

inför Almedalen

AFFÄRER. Nyhetsbyrån Sirén, som lever på att sälja offentliga handlingar som nyhetsunderlag, redovisar mer än halverat rörelseresultat för bokslutsåret 2014. Detta efter att ägarnas bolag fakturerat Sirén.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen.
ALMEDALEN 2014. Hetast i Almedalen, som arrangeras av pr-byrån Westander med Dagens Opinion som mediepartner är på jakt efter två jurymedlemmar som ska rösta fram vilken aktör som förtjänar den årliga utmärkelsen.
ALMEDALEN 2014. Spelbolaget Unibet, som aldrig varit Almedalen förut, gör i år en stor offensiv med 20 man på plats och Handelsbankens Lennart Ekdal som moderator.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån Think Image tar Viking Lines fartyg MS Cinderella till Almedalsveckan 2014. Planen är att hyra ut 2 500 bäddplatser och öppna nya lokaler för arrangemang.