Maria Robsahm: Ann Heberlein angrep oss på ett fullständigt bisarrt vis

Publicerad 2017-12-21, 02:03

GENMÄLE. När Ann Heberleins stängs av från Facebook pekar hon ut bland annat Maria Robsahm, debattör, journalist och tidigare medlem i Fi och Liberalerna, som en av personerna som ligger bakom anmälningar till den sociala medier-tjänsten. Här ger Maria Robsahm svar på tal.
När Ann Heberlein i en intervju i Dagens Opinion beklagar sig över att hon har blivit avstängd från Facebook så dyker mitt namn upp. Jag är enligt

Ann Heberlein ”en av de vänsteraktivister som har gått samman för att anmäla henne”. Dessutom beskrivs jag som ”Maria Robsahm på #jagärhär”.
 
Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är en av 76 666 medlemmar i denna Facebookgrupp. Men det är också det hela. Jag har aldrig varit engagerad som moderator eller admin, jag har aldrig deltagit i gruppens interna diskussioner – jag har enbart deltagit som vilken medlem som helst.
 
Men denna skröna har bitit sig fast såpass att även nazisterna numera är övertygade om att gruppen #jagärhär drivs av Mina Dennert och undertecknad. Inget skulle ha gjort mig stoltare men det är tyvärr inte sant. Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara.
 
Den andra osanningen som Ann Heberlein ägnar sig åt är påståendet att jag har varit inblandad i någon sorts samlad attack mot henne. Den lilla ärtan av sanning under prinsessan Ann Heberleins alla dunbolster är att hon angrep mig och min man på ett fullständigt bisarrt vis tidigare i höstas. Jag hade inte brytt mig så mycket om det, om det inte i tiden hade sammanfallit med att jag blev uthängd av sajten Gangrape Sweden. I det läget visade jag Ann Heberleins påhopp för min och min mans personliga vänner och de reagerade starkt.  Och Ann Heberlein blockades av Facebook för det infama påhoppet på mig och min man.
 
Det var det hela. Ingen massanmälan, ingen förföljelse, bara en riksdagskandidat som med namns nämnande anklagade två privatpersoner på ett mycket olustigt vis.
 
När det gäller min egen avstängning häromdagen så har Facebook redan bett om ursäkt för sitt misstag. Jag uttryckte kritik mot Nordfront för deras antisemitism. Det tog inte särskilt lång stund för Facebook att inse att en kritik av antisemitism inte är detsamma som antisemitism.

Det som Ann Heberlein nu har stängts av för, vet jag ingenting om.

Maria Robsahm
, debattör och journalist 

Kommentarer

Vi är många som är medvetna om gruppens sätt att angripa meningsmotståndare. De som sprider hat är gruppen som Maria är medlem i. Ni som inte tror på mig kan självakolla upp hur pass hatiska gruppens medlemmar egentligen är. Men vad ska man förvänta sig utav en grupp som får betalt utav sossarna för att tysta folk som påtalar sanningen. Ni är körda Maria, ni har redan förlorat. Det här är era sista dödsryckningar innan ni helt försvinner.
Nu har jag läst artikeln som Maria Robsahm kritiserar och jag kan lugnt konstatera att Maria har läst fel och missuppfattat precis som hon och vänstern alltid gör. Det är ett ohederligt och dessutom meningslöst sätt att debattera på.
Det går att påstå precis vad som helst men att ha rätt är betydligt svårare.
Vet alla att Maria Robsahm tidigare hette Carlshamre? Det gör listan på hennes "meriter" mycket längre. Att hon är med i #jagärhär säger mycket om den gruppen. Det är pinsamt att sossarna gav ett pris till dem. Pinsamt även för Anna Lind.
Maria Robsahm, jag hade nog också "angripit" dig, på det vuxna hövliga sättet som jag gör när jag meddelar personer om min åsikt, utan att för den skull nedvärdera min motsatta part. Jag agerar fullständigt normalt enligt gängse normer. Detta sättet är inte ditt sätt. Därför ställer det till problem. För lite för många.
Vänsterkommentarerna till stöd för ett av sina nättroll strömmar in. Oväntat..
Maria Robsahm Du va ju med i ARCR och ringde folks arbeten bara för att dom sympatiserade med SD. Sluta hyckla om vad du inte gjort.
76000 personer stor FB-grupp....Robsahm satt och såg förlägen ut på SVT när en av programledarna berättade att hon fanns uppsatt som medlem i ett annat av Robsahms Facebook-projekt utan att någonsin ha anmält sig.Programledarens "vänner" hade nog anmält henne var förklaringen enlgt de ansvariga. Det där är siffror man inte ska bry sig så mycket om.
"Nåja. Jag blir väl tvungen att erkänna att jag faktiskt är" Ja sanningen behöver alltid dras ur en vänsteraktivist om den ska komma fram alls!
Trollen härjar i kommentarsfälten. Maria är en hedervärd person och demokrat. Heberlein inte.
Robsahm skriver "Jag är en vanlig medlem och inte alls så aktiv som jag gärna hade velat vara." Hur kan du få det till att hon inte står för "deras aktiviteter"? "Hönshjärnor"? Härligt argumenterande där Fredrik...
Fredrik det du kallar ”löjlig pöbelgrupp” är alltså en 76000 personer stor FB-grupp som tröttnat på just pöbelbeteende med hat och hot. Ingen i denna grupp använder hat eller hot i debatter eller diskussioner. Kan du säga samma ssk om ditt eget beteende? Eller ens i din kommentar här? Har du så dåliga argument att du inte kan avstå invektiv eller komma med något annat än att personen du tilltalar ska vara tyst?
Cry me a river, snowflake! :D
Var någonstans står det i texten att Maria R inte står för gruppens aktiviteter? Det skulle jag önska ett svar på! Det andra är varifrån du hämtar ditt uttalande om hur gruppen #jagärhär agerar? Från ett gäng mörkermänniskor som ägnar stor del av sin tid till att skapa konspirationsteorier? Jag tycker det är bedrövligt - för att inte säga mycket sorgligt - att det sprids en mängd befängda och missaktande lögner om 76666 människor, som ger så mycket av sin tid för att dämpa hat och få ner den oerhörda mängd osanningar som florerar på nätet. Har du inte fakta om vad #jagärhär gör, borde du hålla tand gör tunga!
Alla som inte håller med den förutsägbart obalanserade Heberlein är "vänsteraktivister". Hennes offerkofta är nu så stor att den täcker halva Skåne.
En blogg stängdes av för evigt pga - pornografi! Alltså är jag blind eller dement, när jag inte ens har sett en baddräktsbild på den bloggen under alla år. En stängdes av från FB pga en liten bild av en hand. Jag stängdes av för att någon hade lagt upp en bild från Systembolagets sortiment med flaskor av märket "Negrita" (spanskt - creole) och någon frågade vad ordet betydde. Jag var dum nog att översätta det, och det blev 30 dagar. Borde inte SYSTEMBOLAGET också blockeras från FB? Men vårt nya amatör-STASI vågar väl inte det? https://www.dn.se/kultur-noje/darfor-ville-manniskor-i-ddr-ange-varandra/
Vem bryr sig, en löjlig pöbel-grupp utan ryggrad på Facebook? Om du inte står för deras aktiviteter bör du väl gå ur den? Ett förslag, om du har en åsikt, argumentera för den själv istället för som en bland 70 000 andra hönshjärnor. Det är skönt att gömma sig i åsiktsflocken eller hur!
Frågan är vad gränsen för förtal ligger? Ann Heberlein går över alla gränser. Önskar dig och din man god jul och tack för allt ni gör ❤️

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.

Transport tror på samgående med Hamnarbetarförbundet

Högerfolket som kan över efter Hanif Bali på Twitter

Liberalerna pikas på Twitter – kopierade lärarnas kampanj

Dubbla guld till Narva och Barncancerfonden i Polaris

Cambridge Analytica slår tillbaka: Vi spelade med

ANNONS: NÄRINGSPOLITISK CHEF TILL SVERIGES BYGGINDUSTRIER

ANNONS: MÅNGA NYA JOBB HOS KIMM

Cambridge Analytica avslöjas med att erbjuda mutor och sexfällor

Här är regeringens nya förslag för ensamkommande

1 500 jobb bort på Vattenfalls stab

Liberalerna sätter revisorerna på Abu Dhabis ”munkavle” vid Sturekvarteren

Regeringen presenterar landsbygdspropositionen – vill starta kunskapscentrum

Demoskop: Finanssektorn negativ till Nordea-flytten

Kantar Sifo: L, MP och KD riskerar att åka ut

Retriever: SD skapar mest interaktioner på sociala medier

Miljöpartiet vill lätta skattetrycket för 23 glesbygdskommuner

Hanif Bali (m) lämnar partistyrelsen – och Twitter

Hanif Bali (m): Källan var Chang Frick

SD valde partiledningens riksdagslista

Kritik mot valberedningen (sd)

Ny myndighet med 12 anställda delar ut miljardbelopp till utanförskapsområden

Ytterligare ledamot backar Alternativ för Sverige

Unionen lockar Komm med kollektivfika

Karolinska Institutet får ny kommunikationsledning

Mattias Goldmann: Vi är besvikna på SPBI

Lena K Samuelsson (svd) tar in pr-folk som kolumnister

Här är Vattenfalls nya look

SD-ledamot hoppar av till Alternativ för Sverige

Stig-Björn Ljunggren om KD-uppdraget: Jag är ingen huvudkrympare

Mynewsdesk expanderar till USA – ska bli miljardföretag

Naturskyddsföreningen kampanjar mot "klimatskadliga statssubventioner"

Margot Wallström (s) flyger in Nordkoreas utrikesminister

Unionen bygger ut sitt jämställdhetspris

Statoil tvättar bort oljan – byter namn

Transport: Moderaterna och Centerpartiet är tondöva

Chefen för Svenskt Vatten får gå på dagen

Ipsos byter Sverigechef

Han är Swedbanks nya pr-ansvariga

Nedåt för lönlös K-G Bergström

Foto: Björn Dalin

De är Årets opinionsbildare 2017

Så här följer du Årets Opinionsbildare 2017

Attefall och Scocco driver Hyresgästföreningens valrörelse

En socialdemokratisk EU-parlamentariker har gått bort

Sifo värmer upp Årets Opinionsbildare

Socialdemokraterna vill stoppa religiösa friskolor

Simon Strand bytte styrelse i AIK på 12 dagar

The Labyrinth tar in C-politiker

Hon modererar Årets Opinionsbildare

Reformklubben värvar från ST

Skiftet ordnar Bernie Sanders-konferens inför Donald Trumps Nordkorea-möte

Penilla Gunther (kd) pressar Peter Hultqvist (s) på styckad svensk försvarsindustri

Rossana Mariano minskar men håller marginalen

Inizio: KD över riksdagsspärren

Dagens Opinion och The Labyrinth tar exklusivt VM-mingel till Almedalen

Annika Strandhäll (s) ger Veronica Palm (s) nytt jobb

Demoskop: SD rycker närmare M

Regeringskansliet över 8 miljarder – Sven-Erik Buchts ersättning sticker ut

De kan bli Årets Kommunikationskonsult 2017

Carola Lemne lämnar Svenskt Näringsliv

Hon är ny jämställdhetsminister

Lyft för SD i de sociala medierna – Fi slår M

Hon blir statssekreterare åt högskoleministern

De kan bli Årets Samhällsbyggare 2017

Röda Korset släpper Medsyster-låt

Ulf Kristersson (m) på turné: Stefan Löfven skötte sig hos Donald Trump

Åsa Regnér (s) lämnar regeringen för toppjobb inom FN

KDU tar till partiledaren för kvinnokampanj

Liberalerna kör selfie-kampanj till kvinnodagen

Maria Arnholm inleder selfie-kampanjen.

Lena K Samuelsson tar över efter Sofia Olsson Olsén på Aftonbladet

De kan bli Årets Ledarskribent 2017

Centerkvinnorna lånar in Diplomats byråchef

Peje Emilsson: Vänsterpartiet vilseleder om vinsterna i välfärden

Moderaterna vill sänka marginalskatten

Stefan Löfven-Donald Trump: Näringslivet satte tonen

Sveriges Kommunikatörer byter styrelse

Ungdomarna mer optimistiska än partierna – här är deras viktigaste valfrågor

De kan bli Årets Digitala Opinionsbildare 2017

SD och KD får konkurrens av utmanarpartier – 43 hittills redo för riksdagsvalet

Pronto minskar lönsamheten

De kan bli Årets Opinionsbildare 2017

Regeringen och parterna överens om etableringsjobb

De kan bli Årets Politiker 2017

Centerpartiet kastar ut nämndeman efter sharia-anklagelser

Här är KDs valfrågor, motståndare och vinnarteam

Kry: Viktigt att regeringen inte lägger hämsko på digital vård

”Stackars italienska Mats Knutson”

S bäst och MP sämst på bäst politik i rätt fråga

Näringslivstopparna som får följa med Stefan Löfven (s) till Donald Trump (rep)

Regeringen vill styra upp nätläkare och digital vård

Carl B Hamilton ger stålråd till Stefan Löfven inför mötet med Donald Trump

Företagarna: 9 344 färre rot-företag efter minskad avdragsrätt

Sara Damber lämnar Båstad kommun

De kan få kommunikatörernas pris

It-utveckling gav Solberg förlust

Så ska Moderaterna seminariedrillas inför valet

Norska storbanken slutar med pressreleaser – journalisterna gör inte jobbet

SD rensar ut trotjänare från riksdagslistan - 28 nya ledamöter föreslås

Svenskt Näringsliv stänger ner arbetsmarknadspolitiska rådet

NOA-polis och transportlobbyist kandiderar för SD

Burson-Marsteller och Cohn & Wolfe slås ihop

inför Almedalen

AFFÄRER. Nyhetsbyrån Sirén, som lever på att sälja offentliga handlingar som nyhetsunderlag, redovisar mer än halverat rörelseresultat för bokslutsåret 2014. Detta efter att ägarnas bolag fakturerat Sirén.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen. Pr-byrån New Republic ger sig in i kampen om vem som ska skapa den viktigaste arenan för hållbarhet i Almedalen.
ALMEDALEN 2014. Hetast i Almedalen, som arrangeras av pr-byrån Westander med Dagens Opinion som mediepartner är på jakt efter två jurymedlemmar som ska rösta fram vilken aktör som förtjänar den årliga utmärkelsen.
ALMEDALEN 2014. Spelbolaget Unibet, som aldrig varit Almedalen förut, gör i år en stor offensiv med 20 man på plats och Handelsbankens Lennart Ekdal som moderator.
ALMEDALEN2014. Pr-byrån Think Image tar Viking Lines fartyg MS Cinderella till Almedalsveckan 2014. Planen är att hyra ut 2 500 bäddplatser och öppna nya lokaler för arrangemang.