Annika Strandhäll (s) dekorerar Alexandra Charles

Annika Strandhäll (s) dekorerar Alexandra Charles

Alexandra Charles, som kanske är mest känd för de nattklubbar hon drev på 70-80-talet, jobbar i dag med att lyfta frågan om kvinnors hälsa och samla in pengar via 1,6 miljonerklubben och 2,6 miljonerklubben.   För det arbetet tilldelas Alexandra Charles medaljen Illis quorum meruere labores i guld av åttonde graden för

Isabella Lövin (mp) tar emot Östersjölunta

Isabella Lövin (mp) tar emot Östersjölunta

SAKER MAN SER. En klimatminister har många uppgifter även i semestertider. Här tar Isabella Lövin (mp) emot den enorma luntan Östersjömanifestet från WWF omgärdat av ett taggat content-team på högvarv med Riddarfjärden som exemplarisk fond. Ett 100-tal meter längre bort, på Rosenbad, håller statsminister Stefan Löfven (s) presskonferens om ”extremtorkan”.

Sysselsättningen ökar – arbetslösheten går knappt ner

Sysselsättningen ökar – arbetslösheten går knappt ner

Antalet sysselsatta i åldern 15–74 år ökade med 68 000 till 5 197 000, jämfört med motsvarande månad 2017. Antalet anställda ökade med 81 000 till 4 708 000.   Den säsongsrensade arbetslösheten låg på 6,2 procent, en minskning med 0,1 procentenheter. För unga, låg arbetslösheten på 15, 9 procent (-0,3) och för den arbetsföra befolkningen 20-64 på 5,6 (-0,1).

Han blir chef för bekämpningen av våldsbejakande extremism

Han blir chef för bekämpningen av våldsbejakande extremism

Chef för Center mot våldsbejakande extremism blir Jonas Trolle. Han är idag poliskommissarie och biträdande lokalpolisområdeschef på Södermalm i Stockholm. Han tillträder 1 september

De kan bli Innovativast i Almedalen 2018

De kan bli Innovativast i Almedalen 2018

de fyra nominerade är * "Louise Berg med Visual Sweden och RISE – Visual Vulva” * Helsingborgs stad – kampanj för HH-tunneln * Löfbergs – ”Ohållbar” * Skyddsprodukter & Civilförsvarsförbundet – Skyddsrummet på hamnplan   Vinnaren kommer att presenteras klockan 12 i torsdagen 5 juli. Utmärkelsen går till den aktör som varit innovativast under Almedalsveckan

Direktörsskifte på Statens medieråd

Direktörsskifte på Statens medieråd

Ny direktör blir från 4 oktober Anette Novak. Anette Novak tillträder tjänsten den 4 oktober 2018.   Anette Novak är journalist med en bakgrund som chefredaktör på Norran och sedan 2013 vd för det statligt ägda företaget RISE Interactive. År 2015-2016 var hon regeringens särskilda utredare i utredningen En mediepolitik för framtiden.

Frösunda Omsorg hämtar komchef från Dagens Samhälle

Frösunda Omsorg hämtar komchef från Dagens Samhälle

Det är Torbjörn Carlbom, som har arbetat som redaktionschef och nyhetschef på Dagens Samhälle, som tar klivet från redaktion till kommunikationsavdelning den 1 september

Veckans Brief 21: Tungviktarnas investeringar i Järva – Den STORA kampanjen fattas Cannes

Veckans Brief 21: Tungviktarnas investeringar i Järva – Den STORA kampanjen fattas Cannes

Veckans Brief är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin. Det utkommer sedan 2009 och kommer varje vecka, 40 gånger per år. Här är innehållet i utgåva 21, 2018   ledare Slutet på storslagna kampanjen affärer Så mycket kostade Noa Stefan Stern rivstartar med ny maktsfär

BEACONOMIST 20: Så lyckas native-skribenterna – Stampen går från annons till content

BEACONOMIST 20: Så lyckas native-skribenterna – Stampen går från annons till content

Beaconomist är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin för alla som jobbar med digitala tjänster, kanaler och upplevelser. Här är innehållet i utgåva 20 av 40 år 2018: LEDARE * ”Not by the book” AFFÄRER * Klassiska MTG föds på nytt * Hon ger managementkonsulterna en match om martechpengarna * Appelbergs nya vd sätter storyn först * Sofigate startar ”akademi”

Veckans Brief 20: PA-byråerna öppnar för SD – trippelseger för handelskammaren

Veckans Brief 20: PA-byråerna öppnar för SD – trippelseger för handelskammaren

Veckans Brief är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin. Det utkommer sedan 2009 och kommer varje vecka, 40 gånger per år. Här är innehållet i utgåva 20, 2018 ledare Kampen om kreativa koden kan göra oss till vinnare affärer Wenderfalck bygger upp inom public affairs

BEACONOMIST 19: Content driver e-handeln i Kina – Rekryterarnas kamp om frontend-kandidater

BEACONOMIST 19: Content driver e-handeln i Kina – Rekryterarnas kamp om frontend-kandidater

Beaconomist är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin för alla som jobbar med digitala tjänster, kanaler och upplevelser. Här är innehållet i utgåva 19 av totalt 40 år 2018. LEDARE * ”Efter tio dagar i Ghana” AFFÄRER * ÅF växer genom förvärv av digital rådgivare i Norge   CASE * Så ska Apohem knuffa sig in bland e-apoteken

Prime slår ett slag för förtroendet

Prime slår ett slag för förtroendet

”Vi har en jättebra plattform via våra mingel och det känns dumt att inte använda den till något positivt”, berättar Primes chef för public affairs, Jonas Hellman, via mejl. För två år sedan skapade byrån Prime+ där byrån lyfter fram aktörer som ”jobbar för att förbättra samhället på något sätt”.

Flera uppdrag till Orakel PR

Flera uppdrag till Orakel PR

Det nya kunderna är Visit Karlstad, Starbucks och läkemedelsutvecklaren Sprint Bioscience.   ”De nya kunderna innebär arbete med allt från kommunikation, webbutveckling, pressbearbetning, workshops, Almedalsengagemang, lobbying med mera”, berättar Sandra Kastås, grundare och vd Orakel PR. Hon avlägger också ett kundlöfte:   ”Visionen är att fortsätta få fler företag att känna sig som schäfrar”.

Matbordet som kopplar upp förstagångsväljare till riksdagen

Matbordet som kopplar upp förstagångsväljare till riksdagen

Trä- och Möbelföretagen, TMF, tar på sig uppgiften att koppla samman förstångsväljare med politiker och detta med hjälp av ett interaktivt ”bord”, utvecklat av byrån Edelman Deportivo. Kommunikationsidén har landat i begreppet Table of Discussion.   Syftet med Table of Discussion är att ge Sveriges ungdomar en chans att ställa sina frågor till politikerna inför valet. Trä- och Möbelföretagen vill också visa sin imnovativa sida.

De får stipendium från Gålöstiftelsen

De får stipendium från Gålöstiftelsen

Blanda Varandra-stipendiet delas ut för tredje året i rad till personer eller projekt som på ett ”inspirerande och nyskapande” sätt arbetar för integration och mångfald bland barn och unga i Stockholmsregionen.

Ericsson tillbaka på Arlanda

Ericsson tillbaka på Arlanda

SAKER MAN SER. Förra året tog den aggressiva kinesiska konkurrenten Huawei över den svenska telecomjätten Ericssons paradplats i inkomstpassagen på Arlanda. Merparten av utlandsresenärerna på Arlanda välkomnades till Sverige av Huawei. Nu är Ericsson tillbaka i alla fall ute i ankomsthallarna med ny look och nytt budskap att förenkla tillvaron med hjälp av 5G.

LKAB hjälper staten göra plus

LKAB hjälper staten göra plus

Att saldot blev 6,8 miljarder kronor högre än prognos, beror på högre utdelning i det statliga gruvbolaget LKAB och en uppskjuten leverans från Riksbanken som kom in. Dock blev skatteinkomsterna runt 1 miljard kronor lägre än prognos. För ett löpande helår till och med maj 2018 ligger staten på ett överskott på 88,1 miljarder kronor.

Riksdagen byter direktör

Riksdagen byter direktör

Det är Kathrin Flossing, riksdagsdirektör sedan oktober 2010 som slutar. Hon ställde inte upp för omval. Vad hon ska göra framöver är inte känt när detta skrivs. Dock har hon fått ett påhugg som ordförande i Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund. Som ny riksdagsdirektör föreslås Ingvar Mattson, riksrevisor sedan 2017 och innan dess generaldirektör för Statskontoret.

Ulf Kristersson (m) spikar sommartalet

Ulf Kristersson (m) spikar sommartalet

Företrädaren Anna Kinberg Batra höll tal den 6 juni, på nationaldagen på Mosebacke i Stockholm. Ulf Kristersson väljer Ugglans Park i Strängnäs den 9 juni klockan 14.   Det är också i Strängnäs moderatledaren är bosatt.

SD släpper näringslivspolitik

SD släpper näringslivspolitik

Förslaget ska presenteras klockan 11, 29 maj. Förslaget går ut på att ”svensk industri ska klara omvärldens hårdnande konkurrens”. Förslaget presenteras av Sverigedemokraternas näringspolitiska talesperson Josef Fransson och energipolitiska talesperson Mattias Bäckström Johansson.

Lars Leijonborg upp 9 procent

Lars Leijonborg upp 9 procent

Omsättningen ökade i Lars Leijonborg AB med 9 procent till 968 000 kronor. Lars Leijonborg har styrelseuppdrag, jobbar som konsult för Diplomat Communcations och släppte i år boken Kris och framgång: mitt halvsekel i politiken. Under 2017 ökade rörelseresultatet med 6,7 procent till 840 000 kronor. Någon lön tog inte Lars Leijonborg ut i bolaget. Dock tog han ut en vinstutdelning på 170 000 kronor.

Veckans Brief 18: Postnord halverar pr-notan – Inhouse – hot och chans för byråerna

Veckans Brief 18: Postnord halverar pr-notan – Inhouse – hot och chans för byråerna

Veckans Brief är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin. Det utkommer sedan 2009 och kommer varje vecka, 40 gånger per år. Här är innehållet i utgåva 18, 2018 ledare Allt om GDPR….nej men om hur vi alla skapar fejknyheter affärer

Acne Studios vann regeringens Exportpris

Acne Studios vann regeringens Exportpris

EU- och handelsminister Ann Linde (s) delade ut regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar till det svenska modeföretaget Acne Studios. De övriga nominerade till priset var Nordisk Film Production Sverige för filmen Sameblod, Frida Fjellman, Stugan och String Furniture AB.

ANNONS: DIGITAL KOMMUNIKATÖR TILL INNOVATIVT FINANSBOLAG

ANNONS: DIGITAL KOMMUNIKATÖR TILL INNOVATIVT FINANSBOLAG

Om Sciety Sciety är en av Sveriges mest aktiva investerare i onoterade tillväxtbolag i hälsosektorn. Vi är en snabbt växande finansieringsaktör som gör det möjligt för privatpersoner och affärsänglar att på ett smidigt sätt investera i onoterade bolag.   Om tjänsten Huvudsakliga arbetsuppgifter

SABRE: Narva är årets byrå i Norden

SABRE: Narva är årets byrå i Norden

– Det är väldigt hedrande så klart. Vi tycker att vi är Nordens bästa byrå varje dag. Det här är ett kvitto på att andra tycker det också, säger Johan Molander som är på plats i Amsterdam för att ta emot priset.   Vad gör att ni är en bra byrå? – Det här är resultatet av ett långt bygge. Vi arbetat med en modern syn på kommunikation som är bred och holistisk. Hur ska ni försvara priset

Inga storstäder när partiledarna väljer orterna som format dem

Inga storstäder när partiledarna väljer orterna som format dem

här är platserna som partiledarna har valt  Annie Lööf, Maramö Gustav Fridolin, Vittsjö Ulf Kristersson, Strängnäs Jimmie Åkesson, Sölvesborg Stefan Löfven, Örnsköldsvik Jan Björklund, Skene Jonas Sjöstedt, Umeå Ebba Busch Thor, Uppsala.   Programmet kör i gång 20 augusti klockan 21.00 i TV4 och TV4 Play.

Göran Greider: Kanske borde partisekreteraren (s) avgå

Göran Greider: Kanske borde partisekreteraren (s) avgå

Göran Greider funderar på Twitter på om Socialdemokraterna borde byta ut två av partiets nyckelpersoner redan nu. Göran Greider skriver: ”Kanske borde, med tanke på de extremt låga siffrorna för (s), partisekreterare Rådström Baastad och valledare Zanchi fundera på att frivilligt avgå? Känslan växer av att denna duo kodifierat en säker valförlust. Vad finns att förlora på det?”

Hamnarbetarförbundet sågar Svenskt Näringslivs rapport: De vill få igenom lagändringen

Hamnarbetarförbundet sågar Svenskt Näringslivs rapport: De vill få igenom lagändringen

Erik Helgeson är ledamot i förbundsstyrelsen för Svenska Hamnarbetarförbundet. Han har läst den rapport som Svenskt Näringsliv beställde från Damvad. Rapporten visar att näringslivet fick ökade kostnader på 1,5 miljarder kronor på omdirigerad containertrafik och 3 miljarder på försenade transporter. Erik Helgeson är inte imponerad

ABBA-Benny och Malena Ernman sjunger för Fi

ABBA-Benny och Malena Ernman sjunger för Fi

Artisterna Benny Andersson, Malena Ernman och Kajsa Grytt uppträder när Feministiskt initiativ ställer till med mors-dags-firande på Mariatorget i Stockholm. Även ståupparen Zinat Pirzadeh och spoken word-artisten Fi-riksdagskandidaten Yolanda Ramirez uppträder. Det blir tal av  Fi-riksdagskandidaten Lotten Sunna och partiledare Gudrun Schyman

Tre nya i Svensk Handels styrelse

Tre nya i Svensk Handels styrelse

Det bestämdes på stämman. Den nya i styrelsen är Lotta Lyrå vd Clas Ohlson, Joanna Hummel vd Lyko samt Footways Patrik Hedelin. Sedan tidigare har Anders Svensson, vd Ica Sverige ersatt Fredrik Persson som ordförande. Fredrik Persson är i dag styrelseordförande för Svenskt Näringsliv. Även Annica Ericsson och Annelie Petersén lämnar styrelsen. Svensk Handels styrels

Amazing Alice backar men delar ut vinst

Amazing Alice backar men delar ut vinst

Omsättningen föll under det senaste räkenskapsåret (2017) tappade Amazing Alice 2,8 procent av omsättningen till 4,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet minskade med 26 procent till 1,0 miljoner kronor. Byråns ägare tog likväl ut 634 000 kronor av vinstmedlen.   Personalstyrkan uppgick oförändrat till tre snittanställda. Dock minskade personalkostnaden med 13 procent till 1,9 miljoner kronor.

Veckans Brief 17: Miljonmedierna som pr-konsulterna ignorerar – SDs hemliga valgeneral

Veckans Brief 17: Miljonmedierna som pr-konsulterna ignorerar – SDs hemliga valgeneral

Veckans Brief är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin. Det utkommer sedan 2009 och kommer varje vecka, 40 gånger per år. Här är innehållet i utgåva 17, 2019   ledare Det är Prime time i valrörelsen affärer Grundaren lämnar Nowa - som siktar på börsen

Datainspektionen vill hitta på ett eget namn

Datainspektionen vill hitta på ett eget namn

Datainspektionen berättar nu för hela världen om det oönskade namnförslaget i ett pressmeddelande.   Justitiedepartementet föreslår i en promemoria att Datainspektionen ska byta namn till Integritetsskyddmyndigheten.   Datainspektionen lanserar i stället ett eget förslag: Dataskyddsmyndigheten

Hallvarsson anlitar Christer Gardell som prisutdelare

Hallvarsson anlitar Christer Gardell som prisutdelare

Christer Gardell ska agerar prisutdelare i Hallvarsson & Halvarssons utmärkelse Ekonomijournalistpriset 2018. Christer Gardell ska dela ut pris i kategorin Sveriges bästa ekonomijournalist 2018.   Prisutdelningen sker i anslutning till Nordic Financial Communication Summit på hotel At Six i Stockholm den 30 mars.

Medborgerlig Samling visar proffs på bussbakar

Medborgerlig Samling visar proffs på bussbakar

Det är turistsäsong på gång i Stockholm. Turister som åker de röda Hop-on hop-off-bussarna kan ovetande delta i en reklamkampanj. I alla fall har uppstickarpartiet Medborgerlig Samling köpt utrymmet på bussarnas bakar. Där visas tre av partiets företrädare och riksdagskandidater polisen Thomas Martinsson, sjuksköterskan Carolin Nielsen samt juristen och partiledaren Ilan Sad&eacut

ANNONS: STIM SÖKER SENIOR LEGAL COUNSEL FÖR PÅVERKANSARBETE

ANNONS: STIM SÖKER SENIOR LEGAL COUNSEL FÖR PÅVERKANSARBETE

Stim söker en Senior Legal Counsel för påverksansarbete som aktivt kan bidra med expertkunskap avseende upphovsrätt.  LÄS MER OCH SÖK JOBBET  

Tidigare pr-konsult tar över RFSL

Tidigare pr-konsult tar över RFSL

Organisationen RFSL, har på sin kongress i Skövde valt en Sandra Ehne till ny förbundsordförande. Fram till januari jobbade hon som pr-konsult på Westander men har även en bakgrund som ordförande för Stockholm Pride och chef för Scouternas mångfaldsarbete.   Deidre Palacios blev omvald till vice förbundsordförande. här är RFSLs förbundsstyrelse Sandra Ehne, förbundsordförande

ANNONS: SKL SÖKER OPINIONSBILDARE

ANNONS: SKL SÖKER OPINIONSBILDARE

Sveriges kommuner och landsting, SKL, söker två opinionsbildare, den ena med fokus på vård och omsorg, den andra med fokus på utbildning och arbetsmarknad.  LÄS MER OCH SÖK JOBBET

ANNONS: KIMM HAR JOBBEN DU KAN SÖKA I HELGEN

ANNONS: KIMM HAR JOBBEN DU KAN SÖKA I HELGEN

Rekryteringsföretaget Kimm har gott om lediga jobb inom marknadsföring och kommunikation.  Bland annat söker Bris, Telige, Nobina, Bookatable och Systembolaget folk.   LÄS MER OCH SÖK JOBB

ANNONS: UNION TO UNION SÖKER KANSLICHEF

ANNONS: UNION TO UNION SÖKER KANSLICHEF

Union to Union söker kanslichef. Som kanslichef leder och utvecklar du LO, TCO och Sacos samarbetsorgan för internationellt fackligt utvecklingsarbet

Diplomat värvar från Handelskammaren, regeringen och skolan

Diplomat värvar från Handelskammaren, regeringen och skolan

Från Stockholms Handels-kammare kliver Charlotte Olsson in som ny seniorkonsult på Diplomat Communications.   Sarah Hillbert är statsvetare med en master i freds- och konfliktstudier kommer närmast från regeringskansliet där hon ska ha arbetat med digital kommunikation i statsrådsberedningen. Hon går in byråns pa-team

Gullers snor hel arbetsgrupp i Malmö

Gullers snor hel arbetsgrupp i Malmö

Arbetsgruppen värvas från byrån Bästa kompisar, som 2016 omsatte 19 miljoner på 12 medarbetare.   de fyra som börjar på Gullers i Malmö Frederik Jedlid, projektledare och kreatör, senaste byråchef på Bästa kompisar. Jens Jansson, copywriter och regissör från Bästa kompisar. Michael Fredman, ad och producent på Bästa kompisar. Jonathan Dahl, digitala medier-manager på Bästa kompisar. &n

S håller två tankar i huvudet samtidigt i nya valfilmen

S håller två tankar i huvudet samtidigt i nya valfilmen

I valfilmen radar Socialdemokraterna vad partiet anser vara motsatspar

United Screens stöttar youtubare och poet mot egyptiska regeringen

United Screens stöttar youtubare och poet mot egyptiska regeringen

Poeten Galal el-Behairy har skrivit texter till Ramy Essam, som sedan 2014 lever i exil i Sverige och har sedan 2016 driver youtubekanal hos svenska United Screens.   Där har han släppt musikvideon Balaha, med text av poeten Galal el-Behairy. Videon har enligt United Screens haft över 3,8 miljoner visningar.

Berghsstudenter ordnar ny priskategori i 100-wattaren

Berghsstudenter ordnar ny priskategori i 100-wattaren

Sveriges Annonsörer har lämnat en brief på att skapa en priskategori som belönar aktörer som i sin reklam tar ansvar för ”psykisk ohälsa och skeva ideal”? <   18 arbetsgrupper bestående av fler än 100 studenter tog sig an uppgiften och lämnade förslag. Juryn föll för förslaget ”100-Fattaren”.

De kan vinna Almedalsstipendiet

De kan vinna Almedalsstipendiet

Den vinnande organisationen bjuds på resa och vistelse under Almedalsveckan. Allmänheten har kommit in med 29 nomineringar. Bland dessa har Greatness valt ut tre finalister. Vinnaren utses 3 maj. här är finalisterna i Almedalsstipendiet

Tiden-redaktör tar klubban i Svenska Pen

Tiden-redaktör tar klubban i Svenska Pen

På årsmötet 25 april utsågs journalisten och författaren Jesper Bengtsson till ny ordförande. Han jobbar i dag som frilans och som redaktör för arbetarrörelsens tidning Tiden. Nyligen var han även chef för Tankesmedjan Tiden.   Jesper Bengtsson ersätter Elisabeth Åsbrink som har avgått. här är Svenska Pens styrelse Jesper Bengtsson (ordförande) Kerstin Almegård Per Wirtén Susanna Wettin Sjöholm

Suhonen ned 8,5 procent

Suhonen ned 8,5 procent

Omsättningen för Författarbolaget Suhonen minskade med 8,5 procent till 311 000 kronor. Rörelseresultatet föll med 55 procent till 58 000 kronor, vilket ger en halverad rörelsemarginal på 19 (38) procent. Personalkostnaderna föll med 23 procent till 16 000 kronor. Daniel Suhonen, som till vardags jobbar på tankesmedjan Katalys tog endast ut traktamente och friskvårdsbidrag. Den ackumulerade vinsten i bolaget uppgår till 606 000 kronor.

ANNONS: CRAMO SÖKER MARKNADSKOORDINATOR

ANNONS: CRAMO SÖKER MARKNADSKOORDINATOR

  LÄS MER OCH SÖK JOBBET

VeckoRevyn höjer valtrycket med gästredaktörer

VeckoRevyn höjer valtrycket med gästredaktörer

Therése Lindgren är den första av åtminstone tre gästredaktörer som VeckoRevyn kommer att anlita inför valet.   ”Det vi vill uppnå är att på ett bra och kraftfullt sätt nå ut med viktiga politiska frågor, så att ha gästredaktörer är absolut på olika sätt kopplat till valet. Unga kvinnor är en röst att räkna med i valet 2018”, berättar Fridah Johansson, ansvarig redaktör för VeckoRevyn, via mejl.

Sven Otto Littorin och två andra tungviktare till pa-byrå

Sven Otto Littorin och två andra tungviktare till pa-byrå

Anna Kullendorff, tidigare partner på Newsec och affärsutvecklingschef för Profi Fastigheter är en av The Labyrinths tre värvningar. Den andra är Ann-Kristine Johansson, riksdagsledamot för Socialdemokraterna under 20 års tid, ledamot i Nordiska Rådets svenska delegation ordförande i Coop Värmland, vice ordförande i KF och ledamot i Svenska regionala flygplatsers styrelse är den andra

Mona Sahlin och 2 000 i knytblus-manifestation

Mona Sahlin och 2 000 i knytblus-manifestation

Det i sviterna av att den så kallade Kulturprofilen med stark anknytning till Akademien anklagats för sexuella övergrepp och trakasserier av 18 kvinnor i en granskning av DN.    Initiativtagare till manifestationen var kriminologen Nina Rung, medieprofilen Cissi Wallin och föreläsaren Kristina Wicksell. Talade gjorde bland andra Mona Sahlin och Rossana Dinamarca.&nbs

DIs reklamreporter och OTW-chef och nio andra till Spoon

DIs reklamreporter och OTW-chef och nio andra till Spoon

Nyanställningarna är gjorda över tid och det är inte helt pinfärskt att Dagens Industris frilansande reklamreporter Hanna Dunér tar klivet över till content-branschen

ANNONS: FLERA KOMMUNIKATIONSJOBB PÅ SVEASKOG

ANNONS: FLERA KOMMUNIKATIONSJOBB PÅ SVEASKOG

Sveaskog söker medarbetare till ett flertal tjänster inom kommunikation via rekryteriungsföretaget Kimm. LÄS MER OCH SÖK JOBBEN 

JCP ökar med fyra konsulter

JCP ökar med fyra konsulter

De fyra nya är Nina Werling, Lollo Höeg, Paolo Massanyi och Sara Andersson.   Från eventkoncernen MCI kommer Nina Werling, projektledare och Lollo Höeg, teamledare.   Paolo Massanyi blir senior art director värvad från Nordic Retail Group med kunder som Huawei, Microsoft, Bacardi, LG, Fiskars och Com hem. Sara Andersson kommer in som eventansvarig från RIX FM och blir projektkoordinator.

Box Communications upp 15 procent

Box Communications upp 15 procent

Box Communications ökade omsättningen med 15 procent till 1,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet var även denna gång negativt: -112 400 (-12800) kronor.  Detta efter att personalkostnaden ökat med 41 procent till 1,6 miljoner kronor. Byrån hade oförändrat 2 snittanställda.

De är Gullers nya partners

De är Gullers nya partners

Nya partners på Gullers är Anna Saxberg, seniorkonsult och Gith Kjelli, produktionsledaren blir partners på Gullers Grupp. Utnämningen innebär att Gullers har 23 partners av 150 medarbetare.   här är alla Gullers partners Annika Sjöberg Ingalill Axdal Lennart Nordfors Ulf Dahlqvist Hans Gennerud Kristy Delisle Johanna Ahlmark Katarina Gentzel Sandberg Torbjörn Runvik Jerker Belvert Marie Linden Hemming Lind

De kan bli hållbarhetsvinnare

De kan bli hållbarhetsvinnare

de tre finalisterna är Läkerol: Let’s Talk - en kampanj för att koppla samman svenskar och nyanlända för språkutveckling. H&M, KappAhl & Lindex: One Bag Habit - en gemensam satsning på att minska antalet påsar i handeln. Preem: Svanen-märkt diesel med Gunde Svan - folklig kampanj för världens första Svanen-märkta diesel. I juryn för utmärkelsen sitter endast byråns egna konsulter: vd Erik Elvingsson Hedén, analys

ANNONS: A NEW GLOBAL MARKETING TEAM TO STS

ANNONS: A NEW GLOBAL MARKETING TEAM TO STS

The announced positions within our future global headquarter marketing team: Global Content Manager Global Engagement Manager Global Campaign Coordinator English Copywriter with SEO-skills Digital Designer LÄS MER OCH SÖK JOBBEN

S i Stockholm anlitar pr-byrå

S i Stockholm anlitar pr-byrå

Uppdraget går till Orakel PR och innebär att byråns grundare Sandra Kastås sitter hos Socialdemokraterna en dag i veckan för att hjälpa till med länets pr och kommunikation under valkampen.   ”Jag pitchade några idéer som de tyckte var intressanta. Så nu sitter jag hos kommunikationsteamet en gång i veckan och bollar idéer kring uttåtriktad kommunikation och fältarbete, håller i instagram med mera”, berättar hon via sms.

Svensk äventyrare blir Fords ambassadör i Europa

Svensk äventyrare blir Fords ambassadör i Europa

Samarbetet innebär att Aron Anderson tillsammans med Ford och dess återförsäljare ska genomföra ett antal olika aktiviteter, bland annat ska delta i hinderbaneloppet Toughest där Ford är en av huvudsponsorerna. Han ska även föreläsa hos Fords återförsäljare. Syftet är att stärka Fords varumärkeslöfte Go Further och visa att bilarna är tillgängliga för alla. Ford berättar om samarbetet som publiceras av Fordkontoren i Europa

Scouterna över 70 000 medlemmar

Scouterna över 70 000 medlemmar

Under 2017 växte scouterna med fyra medlemmar per dag och nådde 70 024 medlemmar. Det kan jämföras med Socialdemokraterna som har 89 010 och Moderaterna som har 45 535 medlemmar eller Naturskyddsföreningen som har 226 000 medlemmar

Sifo vs Novus: Största mätskillnaden för SD och L

Sifo vs Novus: Största mätskillnaden för SD och L

Skillnaden mellan Novus och Sifo under mars är minst för Miljöpartiet (0 procent) där båda instituten kommer fram till att partiet ligger under riksdagsspärren med 3,8 procent.  Även för Moderaterna och Vänsterpartiet är skillnaderna mellan instituten små. Novus kommer liksom Sifo fram till att Moderaternas uppgångstrend är bruten. Detsamma gäller Vänsterpartiet

ANNONS: BLI VM-MINGEL-PARTNER I ALMEDALEN

ANNONS: BLI VM-MINGEL-PARTNER I ALMEDALEN

MEJLA FÖR KONTAKT OCH INFO

ANNONS: HÄR ORDNAR DU DITT BOENDE I ALMEDALEN 2018

ANNONS: HÄR ORDNAR DU DITT BOENDE I ALMEDALEN 2018

HÄR FINNS MER INFO

Centerpartiet kör igång valkampanjen – bygger på ett ord

Centerpartiet kör igång valkampanjen – bygger på ett ord

– Det är ett sätt att i ett enda ord koka ner det vi står för, förklarar Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar, valet av ett enda ord som budskap i valrörelsen.   Han är också nöjd med hur ordet kan användas i själva kampanjmakandet. – Det blir så användbart. Vi skulle kunna använda ordet i trafikreklam och klä in en spårvagn, the media is the message.

Smif väljer ordförande

Smif väljer ordförande

Det är Karin Nelsson som ställer upp i ytterligare två år.   Hur tänkte du? – Vi har under de senaste åren transformerat Smif till en angelägen och framåtlutad branschorganisation med flera nya medlemmar och branschpartners. Vi konstaterade på årsmötet igår att det är viktigare än någonsin att ha branschkollegor att resonera med, säger Karin Nelsson, och utvecklar

EU-veteran (s) tar över jordbruksutskottet

EU-veteran (s) tar över jordbruksutskottet

Matilda Ernkrans, ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, tar över efter Lena Hallengren som gruppledare i utbildningsutskottet. Matilda Ernkrans ersätts i sin tur av Åsa Westlund, som blir gruppledare och ordförande i miljö- och jordbruksutskottet.   Åsa Westlund har på sitt cv bland annat tio år i EU-parlamentet.

Högerfolket som kan över efter Hanif Bali på Twitter

Högerfolket som kan över efter Hanif Bali på Twitter

Mellan september 2017 och februari 2018 retweetades Hanfi Bali närmare 22 000 gånger jämfört med tvåan Katrin Janouch med närmare 17 000. Först på plats sju kommer en icke högertwittrare, organisationen Vi står inte ut med närmare 11 000 retweets, när det gäller partipolitiska tweets.   Per Söderpalm, affärsområdeschef på Kantar Sifo delar med sig av sina tankar varför twittrarna på högerflanken toppar listan

Liberalerna pikas på Twitter – kopierade lärarnas kampanj

Liberalerna pikas på Twitter – kopierade lärarnas kampanj

När Liberalerna körde igång sin senaste kampanj på sociala medier var temat Allt börjar med en bra lärare. Kanske hade Libereralernas kampanjmakare gjort sin hela hemläxa grundligt, för redan 2010 hade Lärarförbundet kört i gång en omfattande kampanj på exakt samma tema. Som fackförbund har Lärarförbundet en högre budget än Liberalerna och kampanjen var ambitiös med bland annat ett antal påkostade viralfilmer

Dubbla guld till Narva och Barncancerfonden i Polaris

Dubbla guld till Narva och Barncancerfonden i Polaris

Kampanjen “Om jag var socialminister” för Barncancerfonden gav guld i kategorierna Public affairs och Sociala medier. Kampanjen, som bygger på berättelser av tre barn som överlevt barncancer, ledde bland annat till ett möte med socialminister Annika Strandhäll (s) och sedermera har regeringen presenterat förslag som kan förbättra barncancervården

Regeringen presenterar landsbygdspropositionen – vill starta kunskapscentrum

Regeringen presenterar landsbygdspropositionen – vill starta kunskapscentrum

”Klyftan mellan stad och land ska slutas”, säger Stefan Löfven på centerpartistiskt manér och utvecklar: ”Man ska kunna bo och driva företag i hela vårt land. det finnskraft i hela vårt land. Det måste fungera året runt. Om vi inte har en medveten politik kommer urbaniseringen öka ytterligare. Men vi har inte satt upp några exakta mål.”   Propositionen är en så kallad inriktningsproposition, som står på två ben

Stig-Björn Ljunggren om KD-uppdraget: Jag är ingen huvudkrympare

Stig-Björn Ljunggren om KD-uppdraget: Jag är ingen huvudkrympare

Måndagen den 19 mars inleder Ebba Busch Thor sin förvalsturné till drygt 20 orter runt om i landet under mars - juni. Hon kommer att diskutera vårdkrisen med vårdanställda. Dessutom ska hon låta sig utfrågas av välkända, manliga utfrågare, som Bert Karlsson, Calle Schulman, Stig-Björn Ljunggren och , Niklas Piensoho. Turnén inleds i Skara tillsammans med Bert Karlsson

Unionen bygger ut sitt jämställdhetspris

Unionen bygger ut sitt jämställdhetspris

Unionen bygger ut sitt jämställdhetspris Guldnappen med ytterligare två kategorier.   Priset har delats ut i över 15 år till ”den arbetsplats som är bäst på att underlätta för anställda att förena arbetslivet och karriären med ett aktivt föräldraskap”. Nu lägger Unionen till de två nya kategorierna Guldstegen och Guldpengen.

ANNONS: NÄRINGSPOLITISK CHEF TILL SVERIGES BYGGINDUSTRIER

ANNONS: NÄRINGSPOLITISK CHEF TILL SVERIGES BYGGINDUSTRIER

 

Reformklubben värvar från ST

Reformklubben värvar från ST

Det är Anna Wickman, som har börjat som seniorkonsult på Reformklubben.

Annika Strandhäll (s) ger Veronica Palm (s) nytt jobb

Annika Strandhäll (s) ger Veronica Palm (s) nytt jobb

Socialminister Annika Strandhäll (s) har satt S-kollegan Veronica Palm på att leda arbetet med regeringens utredning om ”Ett tandvårdssystem för jämlik tandhälsa”.   "Det känns väldigt roligt och viktigt att få leda den här utredningen om en mer jämlik tandhälsa

Röda Korset släpper Medsyster-låt

Röda Korset släpper Medsyster-låt

Det är låten Queen som görs i en särskild Medsyster-version av artister som Janice, Sabina Ddumba, AMWIN och Lash. Låten släpps på internationella kvinnodagen, bland annat med en lanseringsfest

KDU tar till partiledaren för kvinnokampanj

KDU tar till partiledaren för kvinnokampanj

Budskapet är att jämställdhet kan uppnås utan kvotering. KDU återsteker en kampanjen ”We Can Do It – utan kvotering” från 2010. Även då frontade Ebba Busch Thor

Liberalerna kör selfie-kampanj till kvinnodagen

Liberalerna kör selfie-kampanj till kvinnodagen

Liberalerna kör kampanjen Kvinnodagen hela dagen under #kvinnodagenheladagen. Kampanjen går ut på att kommunikationsavdelningen lägger upp filmklipp på 24 liberala feminister, ett klipp varje timma i de sociala medier-kanalerna. Kvinnornas berättar sina personliga berättelser om varför de är just liberala feminister.   Liberalerna använder denna gång inte sin reklambyrå Garbergs.

Klart med ny partiledare för Feministiskt initiativ

Klart med ny partiledare för Feministiskt initiativ

Kongressen gick på valberedningens förslag och utsåg Gita Nabavi ny partiledare jämte Gudrun Schyman. Gita Nabavi ersätter Victoria Kawesa, som lämnade sitt uppdrag i höstas.   Gita Nabavis skriftliga programförklaring lyder

Westander: Årets byrå är ett Kinderägg

Westander: Årets byrå är ett Kinderägg

Årets byrå anordnas av analysföretaget Regi, som frågar uppdragsgivarna vad de tycker om sina byråer. Byråerna betalar pengar för att vara med få rapporter över sina prestationer. Pr-byrån Westander brukar ligga bra till och har styrt om hela sin marknadsföring till Årets byrå. Vd Patrik Westander har inför galan till och med mejlat ut en lista på bästa tips

ANNONS: MÅNGA NYA JOBB HOS KIMM

ANNONS: MÅNGA NYA JOBB HOS KIMM

 

Grünthal och Freivalds till Cohn & Wolfe

Grünthal och Freivalds till Cohn & Wolfe

Från konkurrenten JMWGolin värvar Cohn & Wolfe Andreas Wingren, som går in som kundansvarig. Marie Marklund, kundansvarig, hämtar Cohn & Wolfe från reklambyrån Brindfors.   Även Jacqueline Grünthal, från BerntzonBylund axlar ett kundansvar på Cohn & Wolfe. Från medieföretaget Nyheter24 kommer byråns nya kontorsansvariga, Letti Freivalds.

Fackförbund prisar Karin Bojs

Fackförbund prisar Karin Bojs

Detta innebär att hon vinner 75 000 kronor. Prisutdelningen sker på Miljödagen 15 februari.   Priset går till ”personer som på ett förtjänstfullt sätt skildrar miljöfrågor” och utses av Miljöpriskommittén. Tidigare vinnare är bland annat Henrik Ekman, Charlotte Permell, Kerstin Ekman, klimatforskaren Christian Azar och Stefan Edman.

Jung värvar tre kreativa tungviktare

Jung värvar tre kreativa tungviktare

Per Forssberg, som har fått guldägget och de senaste åren agerat copywriter på Garbergs med uppdragsgivare som NK, Bris och Scouterna är en av förstärkningarna av sitt kreativa erbjudande som Jung gör

MTR drar aprilskämt med fejksemla – i februari

MTR drar aprilskämt med fejksemla – i februari

MTR skickar just nu ut ett pressmeddelande med en bild på en blå tub (ska anspela på Stockholms tunnelbana = tube) med följande text

ANNONS: MARKET COORDINATOR TO SOFIGATE

ANNONS: MARKET COORDINATOR TO SOFIGATE

&nbs

ANNONS: KOM- OCH MARKNADSCHEF TILL KEY I GÖTEBORG

ANNONS: KOM- OCH MARKNADSCHEF TILL KEY I GÖTEBORG

Tycker du det att marknadsföring och kundfokus låter som en intressant kombination och vill du hjälpa ett av nordens ledande relocationbolag, att öka kännedomen om varumärket på marknaden? Genom ett både strategisk och operativt arbete kan du få vara med på en spännande kommunikationsresa. Ett arbete som innebär internationella kontakter och ett perspektiv på koncernnivå

Ny rikspolischef presenteras på torsdag

Ny rikspolischef presenteras på torsdag

Tidigare i dag kom beskedet att rikspolischef Dan Eliasson flyttas till ett jobb som generaldirektör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Under eftermiddagen berättar justitiedepartementet att justitieminister Morgan Johansson (s) ska presentera en ny rikspolischef I morgon, torsdagen 1 februari 12.30.

Veckans Brief 3: Hållbarhet vägen fram för pressat Stockholm Fashion Week – Initiativet bygger politik

Veckans Brief 3: Hållbarhet vägen fram för pressat Stockholm Fashion Week – Initiativet bygger politik

Veckans Brief är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin. Det utkommer sedan 2009 och kommer varje vecka, 40 gånger per år. Här är innehållet i utgåva 3, 2018 ledare Skattefri valrörelse affärer It-redaktör köper in sig i Greatness De drabbades hårdast av IC Qualitys konkurs

Veckans Brief 2: Spelbolagen rattar om marknadsföringen – Cisions nya position

Veckans Brief 2: Spelbolagen rattar om marknadsföringen – Cisions nya position

Veckans Brief är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin. Det utkommer sedan 2009 och kommer varje vecka, 40 gånger per år. Här är innehållet i utgåva 2, 2018 ledare Fake pr affärer Ras för Bindefeld – vinst för Prat case

Veckans Brief 1: Content lyfter Mynewsdesk – Färjelobbyist på dubbla stolar

Veckans Brief 1: Content lyfter Mynewsdesk – Färjelobbyist på dubbla stolar

Veckans Brief är Dagens Opinions prenumererade veckomagasin. Det utkommer sedan 2009 och kommer varje vecka, 40 gånger per år. Här är innehållet i utgåva 1, 2018 ledare Lobbyister vs influerare affärer ”Content-explosion” lyfter Mynewsdesk Graviz verktyg håller managementkonsulterna stången

De är bäst på marknadsföring – enligt marknadsföreningen

De är bäst på marknadsföring – enligt marknadsföreningen

Vinnarna korades i går på Fotografiska. Utmärkelsen rymmer fyra kategorier.   här är årets vinnare Årets Marknadschef: Patrik Nygren-Bonnier, Ikea Årets Framtidslöfte: Malin Cronqvist, Help to help Årets Disruptör: Karma Årets Varumärkesresa: Semcon 

Eva Nordmark (tco) dubbas till fransk riddare

Eva Nordmark (tco) dubbas till fransk riddare

I kväll kommer hon att dubbas till riddare av den franska nationalförtjänstorden Ordre National de Mérite.   Frankrike vill ”hedra Eva Nordmarks engagemang för kvinnors rättigheter, arbete för den sociala dialogen i Sverige och Europa och engagemang för högre utbildning”, enligt TCOs pressutskick. Utmärkelsen ska delas ut av Frankrikes ambassadör i Sverige, David Cvach, på franska residenset i klockan 17.00.

Stabilt för Reagera

Stabilt för Reagera

Omsättningen ökade med marginella 0,4 procent till 3,23 miljoner kronor. Rörelseresultatet minskade dock med 39 procent till 301 000 kronor. Därmed minskade även rörelsemarginalen med 5,2 procentenheter till 9,3 procent. Antalet anställda låg oförändrat på två.

Ehrenberg byter namn

Ehrenberg byter namn

Byrån ska framöver lystra till namnet Ehrenberg Sørensen Kommunikation. Detta för att markera att byrån sedan fyra år ägs av Allan Sonne Sørensen och den ursprungliga grundaren Magnus Ehrenberg

ANNONS: DANONE SÖKER NORDISK CONTENT OCH SOCIALA MEDIER-CHEF

ANNONS: DANONE SÖKER NORDISK CONTENT OCH SOCIALA MEDIER-CHEF

LÄS MER OCH SÖK JOBBET

Folksam kapar pa-konsult från New Republic

Folksam kapar pa-konsult från New Republic

Det är Emma Lindberg som tar klivet från konsultlivet till kundsidan. Emma Lindberg har även jobbat som sakkunnig åt den tidigare miljöministern Lena Ek (c) och Europaparlamentariker Anders Wijkman (kd) . Hon har även varit kommunikationschef på Stockholm Environment Institute, miljöchef på HP Sverige och jobbat med Naturskyddsföreningens klimatarbet

ANNONS: PREEM SÖKER KOMMUNIKATÖRER

ANNONS: PREEM SÖKER KOMMUNIKATÖRER

LÄS MER OCH SÖK JOBBET