Pr-byrån Westander vill ta klivet ut från Sverige. Första landet som får äran av ett Westander-erbjudande blir Finland.

Etableringen i Finland ska drivas av Elli Flén, som värvats av Westander. Hon har tidigare arbetat bland annat med kommunikation på Försvarsmakten i Finland, som presschef för OSSE i Kosovo och som politiskt sakkunnig för Finlands försvarsminister. Elli Flén är politiskt aktiv inom Svenska folkpartiet. Hon går in i Westanders affärsområde Kris och Ledarskap.

 – Jag har drivit egen pr-byrå i Finland i tio år. Jag snubblade över Westander och tyckte de var spännande och började följa dem. Ju mer jag fick veta desto mer förtjust blev jag. Så jag ringde Patrik (Westander, vd) för ett år sedan och på den vägen är det. Sedan har jag gått igenom en rekryteringsprocess under våren. Jag tyckte att det behövdes en byrå som Westander i Finland, berättar Elli Flén.

Det gick ett helt år, är Patrik Westander lite trög?
 – Nej, hahaha, jag jobbade ju hela året på min egen byrå. Och det här var ingen vanlig rekrytering och handlade inte om att jag skulle jobba i Stockholm, jag skulle ju starta byrån här.

Vad ska du göra?
 – Jag kommer att jobba med det jag själv har gjort, kriskommunikation och medieträning, olika tjänster inom pr och kommunikation, men under Westanders flagga. En stor del av tiden ska jag ägna åt att sätta upp Westander i Finland och rekrytera fler konsulter. Vi ska se till att Westander kommer ut på finska marknaden och att vi blir minst lika duktiga som Westander i Sverige.

Har du med dig kunder in?
– Jo, en del av mina finländska kunder.

Vad får du för lön?
 – Det väljer jag att ha som en sak mellan mig och Westander.