Här är vinnarna i Dagens Opinions utmärkelse Årets Opinionsbildare för 2018.

Årets Opinionsbildare delades ut för femte gången och för tredje gången på Fotografiska. För andra året presenterade Kantar Sifo sina spaningar från opinionsbildaråret 2018. Anna Olin Kardell var moderator för tredje gången. Årets Opinionsbildare delades ut i sex kategorier av en 13 personer stark jury.  Årets Opinionsbildare har tre huvudpartners: Postnord, ÅF och Region Västerbotten.

Här är vinnarna:

årets röst
Vinnaren i Årets Röst har förenat ett starkt, episkt berättande utan skygglappar med en kraftfull närvaro i sociala medier och det från platser och situationer som är rent av livsfarliga. Hon är ett föredöme för nutida storytellers.

Vinnare är Magda Gad, korrespondent för Expressen.

Priset hämtades av Expressens redaktionschef Magnus Alselind.

Årets opinionsbildare 2018

årets kommunikationskonsult
Vinnaren i Årets Kommunikationskonsult har under 2018 vågat testa nytt, bygga nytt tänka nytt och lyckades. Och dessutom flyttat koncernen in på en av stans dyraste adresser.

Vinnare är Birgitta Pagot, vd Reform Society.

årets opinionsbildare
Vinnaren i Årets Opinionsbildare ledde under 2018 arbetet med en professionell och genomarbetad och förankrad opinionsbildning av sällan skådat slag för att göra valrörelsen till en klasskamp.

Vinnare är Daniel Suhonen, chef för Katalys.

 

årets ledarskribent
Vinnaren i Årets Ledarskribent tog yrket till nya nivåer under 2018 genom att i rättan tid lyfta in nya perspektiv, genom att driva obekväma linjer och utmana både borgerlighet näringsliv.

Vinnare är PM Nilsson, politisk redaktör för Dagens Industri.

 

årets politiker
Årets Politiker 2018 vände ett bottenläge till en valframgång, genom att jobba konsekvent och med gott humör och har nu skapat ett team och ett läge som kan ta partiet till, ja, gudomliga höjder.

Vinnare är Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna.

Priset hämtades av Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullgren.

årets samhällsbyggare
Årets Samhällsbyggare leder ett företag som har modet lotsa in den miljöovänliga båttrafiken på i renare farleder genom att ha kört igång den första batteridriven färjelinjen i världen.

Vinnare är Johan Röstin, vd ForSea